Kaj bi potrebovala večina med nami?

Priporočila vseh kredibilnih strokovnjakov za prehrano so jasna: vitamine, minerale, vlaknine in vsa druga pomembna hranila naj bi zaužili z raznovrstno in uravnoteženo prehrano. Dejstvo: več kot polovica Slovencev ne zaužije dovolj sadja in zelenjave ter več kot 75 % se prehranjuje nezdravo. To je pokazalo več nacionalno reprezentativnih raziskav.

image

Skrb vzbuja tudi to, da je glavni vir zaužitega vitamina C v prehrani Slovencev krompir - vendar zgolj zaradi pojedene količine, ne pa zato ker bi vseboval veliko vitamina C, kot poudarijo na Inštitutu za nutricionistiko. »Sadje in zelenjava sta odlična vira prehranske vlaknine, vitaminov, mineralov in drugih bioaktivnih snovi, zaradi česar predstavljata nepogrešljiv sestavni del pestre in uravnotežene prehrane, vendar ju Slovenci zaužijemo bistveno premalo.«

Ali ste prepričani, da s hrano zaužijete dovolj pomembnih hranil?

Ali ste vedeli, da se priporočeni dnevni odmerki za vitamine, minerale in druga hranila nenehno povečujejo? To je povezano predvsem z večjimi potrebami telesa po hranilih zaradi stresnega življenjskega sloga in onesnaženega okolja.

Ker pa imata sadje in zelenjava zaradi intenzivnega načina pridelave in dolgotrajnega skladiščenja obenem tudi manjšo vsebnost vitaminov in mineralov, ju moramo tudi več pojesti, da bi zadostili telesnim potrebam.

Seveda se tudi mi strinjamo, da je najboljše zaužiti vsa telesu potrebna hranila s hrano. Ker pa žal številke pokažejo drugačno sliko (torej, da ne zaužijemo dovolj priporočenih živil), imamo na voljo tri izbire:

  • načrtovanje prehrane ter zavestno uživanje čim bolj raznovrstne in polnovredne hrane,
  • živeti s pomanjkanjem pomembnih vitaminov in mineralov ter čakati na posledice ali
  • poiskati najkakovostnejše NARAVNE prehranske dodatke na trgu, ki bodo zapolnili vrzeli v naši prehrani.

Nova linija 100% naravnih izdelkov ALL IN A DAY zapolnjuje vrzeli v prehrani

Nova linija naravnih vitaminov, mineralov, antioksidantov in drugih hranil prihaja neposredno iz polnovrednih naravnih virov. Ker poleg aktivnih učinkovin vsebujejo tudi naravno prisotne antioksidante in druga fitohranila, ki ne morejo učinkovati drug brez drugega, so dopolnila ALL IN A DAY polnovredna in zato tudi bolj učinkovita. Naše telo taka naravna hranila lažje prepozna in jih posledično lažje absorbira kot pa sintetične vitamine in minerale. Ker smo ohranili njihovo naravno sestavo, so prijazni do želodca in lahko prebavljivi.

 

Izbrani izdelki za vas