Kaj se zgodi z našim telesom ob prihodu jeseni?

Vročega poletja je konec, jesen je končno tu. Čas je za vroče čaje, tople jopice, uživanje ob pogledu na padajoče liste, daljši spanec… to pa ni vse! Naše telo doživi še kar nekaj presenetljivih sprememb.

image

1) Pospešen utrip srca

Ko temperatura pade, se naše krvne žile osredotočijo na ohranjanje toplote. To povzroči povišanje krvnega tlaka. Značilno je, da je vzpon le minimalen, zato ne skrbite. Če pa imate hipertenzijo, si oglejte nekaj načinov za nadzor visokega krvnega tlaka in obvestite o tem vašega osebnega zdravnika.

2) Povečanje možnosti za dehidracijo

V vročih poletnih mesecih se vsi zavedamo, da moramo s seboj vedno imeti steklenico vode in ostati hidrirani. Tudi vročina v nas zbudi željo po hladnem kozarcu vode. Pogosto pa ne čutimo iste žeje, ko se vreme ohladi - in ravno zato smo bolj izpostavljeni nevarnosti dehidracije v času padca temperatur. Poskrbite za vnos tekočine tudi jeseni!

3) Naš spomin se izboljša

Študije so pokazale, da se ob poslabšanju vremena naš spomin izboljšuje! Ravno tako so hladni in deževni dnevi odlični za našo koncentracijo in produktivnost.

4) Povečana možnost za prehlad

Zunaj ste v hladnem dnevu. Pozabili ste vzeti svoj klobuk, toplo jopico… sedaj pa vas zebe. Ali boste zato zboleli za prehladom? Mogoče. Ni pa nujno! Hladno vreme namreč ne povzroča bolezni. Vendar pa raziskave kažejo, da lahko hladno vreme ustvari pogoje, ki pomagajo bakterijam preživeti… nato pa se pojavi prehlad.

Letos brez prehladov!

Če se bojite prehladov, nikar! Spodleti vam namreč lahko le na 1 od 3 imunskih obrambnih linij.  To so glavne in edine linije, ki ščitijo imunski sistem pred virusi, bakterijami in mikrobi. Vsaka od njih ima ključno vlogo in ena ne more nadomestiti druge. 

V kolikor boste sočasno poskrbeli ZA VSE 3, vam lahko zagotovimo zdravo in vitalno zimo. To je naša prednost in glavna razlika med ImmunTRI in ostalimi konkurenčnimi izdelki.