Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
O antioksidantih se dandanes veliko govori, o tem kaj so, kje jih najti in kako pravzaprav pomagajo našemu telesu pa zna povedati le malokdo. Naj vas seznanimo z nekaterimi koristnimi informacijami, kako še izboljšati svoje zdravje in ohraniti svoj mladosten videz!
Antioksidanti so hranila v naših živilih, ki lahko preprečijo ali upočasnijo oksidativne poškodbe na naše telo. Ko naše telesne celice uporabljajo kisik, naravno proizvajajo proste radikale (stranske proizvode), ki lahko povzročijo škodo. Antioksidanti delujejo kot prosti radikali, na katere se škodljivi stranski proizvodi vežejo in tako zavarujejo naše telo. Zdravstvene težave, kot so bolezni srca, diabetes, rak, so posledica oksidativnih poškodb. Antioksidanti prav tako izboljšujejo imunsko obrambo in s tem zmanjšujejo tveganje za nastanek raka in drugih okužb.
Aminokislin je več vrst in prav vsaka ima svojo pomembno funkcijo:
Strokovnjaki sporočajo: »Vloga antioksidantov je še posebej kritična pri pacientih z malignim melanomom, kajti poleg prehranskih dopolnil lahko antioksidante vsebujejo tudi izdelki za nego kože.«
Zaradi potrebe telesa po vitaminih in mineralih priporočamo dnevno uživanje Sensilab Astaxanthin kapsul. Prednost astaxanthina je, da nikoli ne postane pro-oksidant.
Nekateri antioksidanti pri svojem delovanju postanejo pro-oksidanti. To pomeni, da imajo lahko v procesu delovanja dejansko negativni vpliv na človeka.
Astaksantin ima to izjemno lastnost, da nikoli ne postane pro-oksidant in tako ne škoduje našemu telesu.5 To je še ena izjemna prednost astaksantina pred vsemi ostalimi antioksidanti.
Ko pomislimo na antioksidante, večina izmed nas pomisli na beta karoten, vitamina C in E. A karotenoid astaksantin, čedalje hitreje pridobiva na ugledu najmočnejšega antioksidanta. Ena izmed študij je pokazala, da je astaksantin:
5. Beutner, S., Bloedorn, B., Frixel, S., Blanco, I., Hoffmann, T., Martin, H., Mayer, B., Noack, P., Ruck, C., Schmidt, M., Schulke, I., Sell, S., Ernst, H., Haremza, S., Seybold, G., Sies, H., Stahl, W., Walsh, R. (2000). “Quantitative assessment of antioxidant properties of natural colorants and phytochemicals: carotenoids, flavonoids, phenols and indigoids. The role of Bcarotene in antioxidant functions.” Journal of the Science of Food and Agriculture. 81:559-568.
Morda bi vas zanimalo