Kako najhitreje izgubiti 5 kilogramov

Mi nimamo čarobne paličke, imate pa jo vi. Nič ne stane in ima vsestranske koristi. Odgovor je v pravilni drži.

image

Ali ste kdaj opazovali držo ljudi? Ženska, ki se drži sključeno (»puklasto«), izgleda nižja, njene prsi so videti povešene in manjše, trebuh pa napihnjen. To je posledica slabe drže, zaradi katere smo videti manj vitki, kot bi lahko bili.

S pravilno držo izboljšate tudi prebavo

Postavnejši smo lahko videti takoj, le če se zavestno osredotočimo na svojo držo. Ne la da bomo videti vitkejši, tudi hrbet nas bo manj bolel, prebava bo boljša, lažje bomo dihali, zaradi česar bomo manj utrujeni, glavoboli neznanega izvora bodo mogoče izginili … Znano je namreč, da zaradi slabe drže prihaja do številnih drugih telesnih nepravilnosti, dolgoročno pa težav, ki jih sploh ne bi povezali s »puklavostjo«.

Imejte ves čas v mislih: Drži se vzravnano

Tako kot ste se skozi daljše časovno obdobje navadili slabe drže, tako se boste morali navaditi dobre. To pomeni, da se boste morali na začetku stalno opominjati »Drži se vzravnano!«. Na to bodite še posebno pozorni med sedenjem in dvigovanjem težjih bremen.

Ponavljanje je mati veščin, pravi star rek. Vendar bo trud bogato poplačan: videti boste vitkejši, prebava in splošno zdravje se bosta izboljšala, pa še samozavestnejši vtis boste naredili.

Kako boste popravili držo?

Poleg pozornosti na pravilno, vzravnano držo se je najpomembneje dovolj gibati. Tudi sprehajanje je dober začetek, saj nas naravno sili v vzravnan položaj. Za še boljše učinke je priporočljivo okrepiti hrbtne in trebušne mišice z vajami za krepitev trupa, ki jih najdete tudi na spletu.

Če pa se želite znebiti še kakšnega odvečnega kilograma, vam poleg rednega gibanja in uravnotežene prehrane priporočamo še Slimcut Dietstar. Izdelek je osnovan na naravnih učinkovinah, ki celostno delujejo na telo, tako da sprožijo proces hujšanja: pospešujejo topljenje maščob, preprečujejo nalaganje novih, spodbudijo metabolizem in prebavo ter zagotavljajo energijo.

Dobra drža pa je dober začetek.