Kako izničiti martinove pregrehe

Naša mala Slovenija je domovina vina, dobrega vina. In iluzorno bi bilo pričakovati, da bomo te darove narave le gledali, še posebno za martinovo. Potem imamo izvrstne salame, slastne potice, hrustljavo zapečeno raco… Kdo bi se uprl! Verjetno pa ste na lastni koži že začutili, kaj sledi po veselem predajanju užitkom. Glavoboli, napihnjenost, zabuhlost, zaprtje … Preberite, kako odpraviti posledice martinovih pregreh.

image

Kot da že alkohol in obložena miza ne bi bila dovolj, nam po kozarcu ali dveh odpove tudi dobra mera, tako da skadimo več, kot bi sicer, enemu piškotu pa sledi še cela škatla. Če vprašate telo, bi večino teh martinovih užitkov označil za strupe, ki jih je treba čim prej izločiti – prav zato se tudi pojavijo vse telesne težave, ki spremljajo poprazničnega »mačka«. Telo poskuša na vsak način izločite vse te strupe, ki ovirajo njegovo normalno delovanje. 

Užitek bo popoln, če bo tudi počutje popolno

Zakaj ne bi podaljšali prijetne občutke martinovanja? Brez slabe vesti.

Na voljo imate namreč tri scenarije:

1. Telesu pustite, da samo opravi s strupi, brez spremembe prehrane. Medtem ko se bo telo ubadalo s strupi, boste to nekaj dni občutili v obliki slabovoljnosti, glavobola, kožnih izpuščajev, slabše koncentracije, dovzetnosti za okužbe in prebavnih težav, ki vas lahko spremljajo tudi več tednov. Če ste se prej obremenjevali zaradi teže, se boste zdaj še bolj. 

Kakšen se vam zdi ta scenarij? Bolj beden, a ne?

2. Telesu pomagate s povečanim uživanjem vode in pravo hrano. Kaj je prava hrana za telo, ki potrebuje razstrupljanje? Nesladkane tekočine, zelenjava, sadje, polnovredne beljakovine (morske ribe, ekološko meso in mlečni izdelki živali iz proste paše, ekološka jajca), kakovostne maščobe (nerafinirana hladno stiskana olja, ghee, avokado), vlaknine ter probiotični in polnozrnati izdelki. Če bodo ta živila vsaj en teden redno na vašem jedilniku, boste telesu omogočili, da lažje in hitreje izloči strupe. Prebava se bo izboljšala, s tem pa tudi počutje.

Zveni že bolje, kajne? Torej je to prava pot. Je pa kar zahtevna: vsak dan skrbeti za sveže sadje in zelenjavo ter druga zdrava živila. Brez prave podpore.

3.Telesu pomagate z 10-dnevnim programom razstrupljanja. Sensilab program 10days detox je zasnovan tako, da vam razstrupljanje zelo poenostavi. Vaša ednina naloga je vztrajati 10 dni pri spremenjeni prehrani in uživanju naravnih prehranskih dopolnil, ki telesu zagotovijo nujno potrebne hranilne snovi za uspešno izločanje strupov in regeneracijo celic. Le če boste vztrajali, se bo vaše telo učinkovito rešilo vseh nakopičenih strupov. Nagrada za vaš trud bo urejena prebava, lepša koža, sijoč videz in odlično počutje na koncu programa.

Pri tem pa ne boste sami. Pomagali vam bomo s priporočenimi jedilniki in e-mail podporo.

Vsak začetek je težek, se pa splača vztrajati

Če tega še niste slišali, potem je dobro, da izveste zdaj: za nekatere razstrupljanje prve dni sploh ni tako zabavna reč. Spremlja ga lahko slabo počutje in padec energije. To se zgodi, ker telo začne pospešeno izločati strupe, ki se ne morejo še tako hitro izločiti iz telesa (največ prek blata in urina, pa tudi prek kože), kar povzroča izčrpanost. Vendar se splača vztrajati – po desetih dneh se boste počutili lahkotne in polne novega zagona. In telo vam bo lažje oprostilo nove pregrehe.