Kako odpraviti bolečine v sklepih?

Težave s sklepi ima veliko starejše kot tudi mlajše populacije? Težave s sklepi občutijo predvsem starejši ljudje, ki se spopadajo z boleznimi  kot so osteoartroza in revmatoidni artritis za katere je značilno propadanje hrustanca. Težave s sklepi imajo tudi mlajši, predvsem športniki, ki se soočajo s športnimi poškodbami. Prav tako pa imajo težave s sklepi tudi ljudje s prekomerno telesno težo, saj njihova teža dodatno obremenjuje sklepe.

image

Ljudje si lajšajo težave s sklepi  z različnimi izdelki. V čem je prednost novega izdelka Sensilab Flexiforce v primerjavi z ostalimi izdelki na trgu?

Izdelek Flexiforce je izdelek za sklepe s tremi učinkovinami, ki imajo med seboj sinergističen učinek. Učinek večih sestavin je boljši kot če je v izdelku prisotna le ena učinkovina. Trenutno je  zelo aktualen hondroitin sulfat,  ki je pomembna sestavina hrustanca.  Do zdaj so ga ljudje hodili iskat v Avstrijo ali v Italijo, zdaj pa je na voljo tudi pri nas.

Hondroitin sulfat pritegne vodo v hrustančno matrico in tako spodbuja njegovo tvorbo. Dobro na sklepe deluje tudi hialuronska kislina, ki je naravno prisotna v sklepni tekočini in služi kot mazilo za sklepe.  Izdelek Sensilab Flexiforce vsebuje tri učinkovine in tri glavne gradnike hrustanca, hondroitin sulfat, hialuronsko kislino in kolagen tipa II.

Pravite, da je dobro če je v izdelku za sklepe  več učinkovin, ki imajo med seboj sinergističen učinek?

Tako je. Predvsem je pomembno, da ima izdelek več učinkovin v enem, saj to večinoma pomeni, da je izdelek boljši in kvalitetnejši.

Trenutno je veliko govora  sinergističnem učinku  hondroitin sulfata, hialuronske kisline in kolagena tipa 2, , saj ima vsaka izmed teh treh učinkovin svojo funkcijo, ki je pomembna za zdrave sklepe. Kot povedano, vse tri učinkovine vsebuje Sensilab Flexiforce, ki olajša bolečine v sklepih in poveča njihovo gibljivost že v prvem mesecu uživanja.

Hondroitin sulfat, hialuronska kislina in kolagen tipa 2 v enem so rešitev za boleče sklepe?

Tako je, kolagen tipa 2 prispeva k obnovi sklepnega hrustanca, hialuronska kislina služi kot mazilo sklepnega hrustanca ter hondroitin sulfat spodbuja tvorbo hrustanca.  Na to kombinacijo je narejenih ogromno kliničnih študij, ki dokazujejo da je ta kombinacija zelo učinkovita.

Sensilab Flexiforce imenujete izdelek nove generacije? Zakaj?

Le tako smo ga poimenovali, ker je leta 2011 dobil naziv Najboljše učinkovine za zdrave sklepe. BioCell Collagen kot se imenuje skupek treh učinkovin, hondroitin sulfata, hialuronske kisline in kolagena tipa II se pridobova iz piščančjega hrustanca, kar pomeni da je sestava zelo podobna človeškemu sklepnemu hrustancu. Nizka molekulska masa glavnih učinkovin pa omogoča, da učinek res pride na mesto delovanja, se pravi v sklepni hrustanec.