Kako se moški starajo

Človeško telo se z leti spreminja. Velik vpliv na te procese imajo hormoni. Testosteron najdemo pri ženskah in moških, le da je količina tega hormona pri ženskah veliko manjša. Kot ženske v srednjih letih začnejo opažati upadanje estrogena, se niža tudi raven testosterona pri moških. Ta proces se začne povprečno pri 35. letih.

image

Kaj se dogaja z moškim, ko raven testosterona začne upadati:

  • Manjša se spolna vzdržljivost
  • Niža se spolna sla oz. libido
  • Lahko začne prihajati do erektilne disfunkcije
  • Lasje začnejo hitreje izpadati in pokažejo se prvi znaki plešavosti
  • Težje se zberemo, spomin začne pešati
  • Kopičiti se začnejo maščobe okrog trebuha
  • V bolezenskih stanjih lahko pride tudi do depresij, povišanega krvnega tlaka, sladkorne bolezni, manjšanja kostne mase in slabega počutja

Ker gre za zelo delikaten proces, je Sensilab razvil naraven izdelek, ki nima stranskih učinkov. V izdelku SensiMen smo pripravili inovativno kombinacijo vsebin Testofen™ je naravna spojina iz semen sabljastega triplata cinka, selena in vitamina B6, ki vpliva na povečanje ravni testosterona pri moških

Sabljast triplat ali grško seno, ki ga sicer v Indiji uporabljajo kot začimbo, je že dolgo znan po tem, da povečuje libido pri moških, študija iz leta 2011 pa je to vedenje potrdila ter prišla do ugotovitve, da je večina moških, ki je jemala ekstrakt te rastline, opažala tudi na splošno boljšo spolnost ter hitrejšo rekuperacijo moči po spolnem odnosu. Vse več je tudi dokazov, da semena sabljastega triplata pozitivno učinkujejo pri sladkorni bolezni in povišanem holesterolu.

Sensimen vsebuje še cink, ki neposredno vpliva na proizvodnjo testosterona ter posledično na spolno zdravje, ter selen, ki ga v telesu običajno primanjkuje, ko preidemo na dietni težim prehranjevanja. 

Zanimivost: kar 50 odstotkov vsega selena v telesu odraslega moškega se nahaja v njegovih modih

Vitamin B ima pomembno vlogo pri delovanju spolnih organov, saj je količina vitamina B v telesu namreč tesno povezana s količino spolnih hormonov. Pomanjkanje tega vitamina lahko vodi v utrujenost in brezvoljnost, zaradi česar se poveča potreba po spancu in počitku, vsekakor pa ne po spolnosti.