Kako sem z znanostjo spremenila svojo rutino za nego kože

Čeprav je skrb za nego kože moj vsakdan v službi in sem poznala vsa pravila, metode in izdelke, ki jih moram uporabljati, sem za svojo kožo slabo skrbela. Pred nekaj meseci sem še vedno uporabljala robčke za odstranjevanje ličil in se odpravila spat brez ustreznega čiščenja in vlaženja. Resnično sem potrebovala spremembo. 

image

Kaj je vse spremenilo

Nekega dne sem brskala po internetu in naletela na knjigo BJ Fogg "Drobne navade". Začela sem jo prebirati v upanju, da mi bo v novem letu pomagala oblikovati nekaj zdravih navad. In čeprav nisem mislila, da mi nasveti iz knjige lahko pomagajo pri negi kože, so ravno na tem področju naredili največjo spremembo!

Motivacija ni vaš prijatelj

BJ Fogg je raziskovalec in učitelj, ki se ukvarja s spremembami vedenja in navad. Trdi, da je našel formulo za dolgotrajne spremembe – z le drobnimi spremembami. Fogg verjame, da pri spremembi navad ne bi smela igrati velike vloge motivacija, saj je ta zgolj naključna.

Začnete lahko z veliko motivacije in januarja kupite letno karto za fitnes, saj verjamete, da se boste tega držali. Vendar pa se boste lahko že po 2 tednih vrnili nazaj na kavč s čipsom in čokolado, ker vam je zmanjkalo motivacije.

Drobne spremembe, velika razlika

Morda razmišljate ... Če ne motivacija, kaj pa? Kako lahko oblikujem svoje navade? Preprosto je!

Navade lahko preprosto osvojite tako, da začnete z majhnimi in jih dodate k že obstoječim. Ključno je, da ne naredite velikih sprememb takoj, temveč dodajate drobne spremembe, ki ne zahtevajo veliko truda.

Potrebujete le 3 stvari:

  • malo motivacije (željo, da nekaj naredite),
  • sposobnost, da to naredite in
  • sprožilec (nekaj, kar vas bo spodbudilo, da to naredite).

Kako sem zasukala rutino za nego kože

Zjutraj imamo vsi svoje rituale in vrstni red dejanj.

image

Nekaj, kar počnem čisto vsak dan, je umivanje zob. Zato sem se odločila, da to vsakdanjo rutino uporabim kot sprožilec in ji dodam svojo novo navado. Ko si umijem zobe, si takoj umijem obraz in ga očistim še s tonikom, uporabim svojo UNDO kremo, kremo za sončenje in balzam za ustnice. Vse preparate si tudi postavim v vrsto, da mi sploh ni treba razmišljati in avtomatično posežem po njih, ko odložim zobno ščetko.

Ker verjamem, da je skrb za nego kože od znotraj enako pomembna kot skrb za nego na zunaj, je pitje UNDO kolagenskega napitka prav tako del moje rutine za nego kože - spijem ga takoj, ko na štedilnik pristavim vodo za jutranjo kavo.

In od takrat nisem še nikoli pozabila!

Po 30 dneh sledenja tej rutini s tonikom, kremo in kolagenom, je moj obraz je začel izražati hvaležnost za mojo skrb. Razlike nisem opazila samo jaz, ampak tudi ljudje okoli mene. Moja koža je zasijala in postala je bolje hidrirana, tudi moja ličila so zaradi izboljšane kože bila videti osupljiva.

Kako lahko tudi vi spremenite svojo rutino za nego kože

Zdaj veste, kako sem svojo rutino spremenila jaz, verjetno pa se sprašujete, ali lahko to storite tudi vi. Naj vam povem, da lahko! Začnite z malenkostimi (naj bodo res drobne!), zapomnite si 3 stvari, ki jih potrebujete za trajno spremembo, in uporabite to nepremagljivo formulo:

Ko bom počel <obstoječa navada>, bom še <nova navada>.

In ne pozabite na svoje najljubše izdelke za nego kože:

Izbrani izdelki za vas