Kava med dieto: kako iztržiti največ iz kofeina?

Verjemite, niste edini, ki vam je potrebna jutranja kave, da lažje začnete z dnevom, ki je pred vami. Kava se odlično prileže tudi po kosilu in v našem okolju predstavlja pravi ritual ob druženju s prijatelji in družino. 

image

Kava med dieto

Bi spremenili mnenje o kavi, če bi vam povedali, da je lahko odličen spremljevalec in pospeševalec rezultatov diete? Pitje kave vam lahko pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov, toda kava »kar tako« vas ne bo pripeljala dlje, razen iz postelje. Rezultati diete so odvisni od časa v katerem pijemo kavo in še nekaj drugih trikov. Spoznajmo kako lahko iztržimo iz kave največ!

Skrivnost se skriva v kofeinu

Vsi se zavedamo, da je kofein v kavi tisti, zaradi katerega lažje zjutraj začnemo dan. Zato kavo tudi radi pijemo. Pa veste, da kofein pospešuje rezultate shujševalnih diet? Kofein predstavlja odlično sredstvo pri pospeševanju učinkov hujšanja, izboljšanju vadbenih zmogljivosti in pospeševanju prebave.

Kofein stimulira encim lipazo, ki pospešuje razgradnjo maščob med presnovo.

Kofein v kombinaciji s klorogensko kislino

Dokazano je bilo, da uživanje klorogenske kisline zavira delovanje encima glukoza-6-fosfataza, ki skrbi, da telo kalorije, ki jih zaužijemo pretvori v energijo, preostanek pa shrani v obliki maščobnih zalog.

Ker zelena kava zavira ta encim, spodbuja telo, da energijo pridobiva iz maščobnih zalog in ne iz hrane. Maščobne zaloge tako topimo hitreje. S pospeševanjem metabolizma poskrbi, da kalorije na splošno hitreje porabimo. A to ne pomeni, da boste ves čas lačni. Klorogenska kislina zmanjšuje tudi apetit, zato predstavlja celovito pomoč pri hujšanju.

Skrivnost diete s pomočjo kave se skriva v kombinaciji kofeina in klorogenske kisline. Ti dve sestavini sta ključni za delovanje!

Kofein je diuretik

Kot duretik pomaga pri odpravljanju odpadnih snovi in odvečne vode iz telesa.

Kofein daje dodatno energijo

Kofein povečuje cirkulacijo krvi in tako pozitivno vpliva pozitivno na bazalni metabolitzem.

Kofein pomirja

Kava navadno predstavlja kratek počitek. Rečeno je tudi, da vonj kave vzpodbudi delovanje možganskega receptorja, ki pomirja telo in znižuje raven stresa.

Kdaj je optimalno piti kavo za izgubo telesne teže?

Čeprav kava pomaga pri topljenju maščob, posebej nagrajuje aktivne! Če se bavite s športom vam jo priporočamo od 20 do 30 min pred vadbo. Tako boste med vadbo dobesedno »kurili« maščobe in imeli dovolj energije za kakovosten trening.

Tistim malo manj aktivnim jo priporočamo po obroku. Najbolje, če sladico zamenjate s kavo. Delovanje kave je na vrhuncu po 20 do 30 min po njenem zaužitju.

Najboljša je vroča

Iz vroče kave telo bolje absorbira njene aktivne sestavine. Torej, za optimalni izkoristek jo uživajte vročo.

Koliko na dan

S kofeinom ne gre pretiravati. Bodimo pozorni, da se ne predoziramo. Kofein v prevelikih količinah lahko prinaša neželene posledice kot so povišan krvni tlak, utrujenost, zamegljen vid, driska itd. Priporočamo vam, da jo uživate v manjših skodelicah. Splošno pravilo pravi, da naj bi med vsako skodelico kave minilo vsaj 3 do 4 ure. 

SlimCut Fat Burner Cappucino je okusen kavni napitek, ki nadomesti vašo jutranjo, dopoldansko in popoldansko kavo. Je izjemen topilec maščobe in pospeši napredek vsake shujševalne diete.

ZAMENJAJTE KAVICO ZA SLIMCUT FAT BURNER CAPPUCCINO NAPITEK in pospešite topljenje odvečnih maščob tudi ko delate, opravljate gospodinjska opravila ali se družite s prijatelji!