Kilogrami ne gredo nikamor? Začnite s ščitnico!

Ali se vam zdi, da se redite že ob pogledu na hrano? Da se odrekate in nikjer ni videti učinka? Telovadite, pa se vas kilogrami trmasto oklepajo? Potem je skrajni čas, da zamenjate strategijo. Mogoče razlog tiči v upočasnjeni ščitnici.

Če so te tudi na vas kilogrami zamrznili v času, je velika verjetnost, da vam dela težave slabše delujoča ščitnica. Ščitnica, drobna metulju podobna žleza na našem vratu, namreč nadzoruje tempo delovanja vsake celice, tkiva in organa v telesu – od mišic, kosti in kože prek prebavnega trakta do možganov in srca. To počne predvsem z izločanjem ščitničnih hormonov, ki nadzirajo, kako hitro in učinkovito celice spremenijo hranila v energijo – in tej kemični aktivnosti pravimo presnova ali metabolizem.

Premalo delujoča ščitnica = upočasnjen metabolizem = kilogrami ne gredo nikamor

Če ščitnica hormonov ne proizvaja v zadostnih količinah, so torej vse telesne funkcije motene. Pri večini težav gre za premalo dejavno ščitnico, ki ne proizvaja dovolj ščitničnih hormonov. In težava najpogosteje prizadene ženske. Posledica? Vsi procesi v telesu se zato upočasnijo, tudi presnova maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin – zato začnemo med drugim pridobivati kilograme, smo ves čas utrujeni in brez energije, poslabša pa se tudi regeneracija telesa.

Težave s ščitnico ima okrog 20 % Slovencev, predvsem Slovenk

Če se vam zdi, da pridobivate kilograme že ob pogledu na hrano, potem je to lahko že opozorilen znak slabše delujoče ščitnice. Drugi najpogostejši simptomi, ki se lahko pojavljajo skupaj ali posamično, so:

-          slabo prenašanje mraza (občutek mrazenja, tudi če ni mraz),

-          suha koža,

-          razcepljeni nohti,

-          povečano izpadanje las,

-          mravljinčenje v rokah,

-          zabuhel obraz.

Če doživljate znake, ki bi lahko nakazovali na slabše delujočo ščitnico, predvsem pa če se kljub trudu ne morete rešiti odvečne teže, pozabite na diete. Zimzelena priporočila o izboljšanju življenjskega sloga z uživanjem visoko kakovostnih živil in rednem gibanju še držijo. Nov korak je opora žlezi, ki krmari porabo energije v telesu – vaši ščitnici. Kot prvi na slovenskem trgu vam predstavljamo 100% naraven izdelek, ki ponuja popolno oporo vaši ščitnici - TiroLux.

Kako vam lahko TiroLux pomaga hujšati?

TiroLux spodbuja tvorjenje ščitničnih hormonov ter varuje ščitnico in jetra, kjer v veliki meri nastaja aktivna oblika ščitničnega hormona T3. Skrbno izbrane naravne sestavine TiroLuxa, ki dokazano podpirajo delovanje ščitnice, so aminokislina L-tirozin, minerali selen, baker, magnezij, mangan in cink ter izvlečki guggulove smole, rjave morske alge (visoka vsebnost joda), šisandre in svete bazilike.