Kje se vam kopiči maščoba? In kateri hormon je kriv za to?

Poskusili ste že mnoge diete, živite aktivno življenje, toda zdi se, da se maščobe nabirajo na vedno istih delih telesa. Morda je čas, da se jih lotite drugače! Odgovor leži v razumevanju različnih tipov nabiranja maščob. Zbrali smo 6 najpogostejših tipov debelosti in nasvete, kako se jih najlažje znebiti.

Vir fotografije: http://www.idealistrevolution.org/

image

# 1 Debelost zaradi stresa

Takšna debelost je najpogostejša. Nastaja zaradi visokega stresnega hormona kortizola. Takšno debelost najlažje premagamo ne z zmanjšanim vnosom hrane in aerobnimi vadbami, vsaj 30 min dnevno, ampak z umiritvijo telesa. Ja, prav ste slišali, v tem primeru se je bolje umiriti in se sprostiti, kot pa besno telovaditi!

Zakaj je temu tako? KER v času, ko imamo stresni hormon povišan, NE KURIMO kalorij, saj telo vso energijo usmerja v spopad s stresom in ne v normalne procese prebave in presnove hrane, ki so nujni za porabljanje kalorij.

Sensilab priporoča: AdrenaLux, ki bo učinkovito zmanjšal prenajedanje zaradi stresa. Izdelek AdrenaLux je prvi in hkrati najkakovostnejši izdelek za podporo nadledvične žleze, ki proizvaja hormon kortizol.

# 2 Debelost zaradi emocionalnega prenajedanja

Razlogi za nastanek takšne debelosti so depresija, in pogost občutek tesnobe, ki je v času praznikov še posebej pogost. Ljudje, ki trpijo zaradi debelosti iz emocionalnih nihanj, imajo še posebej izčrpano nadledvično žlezo. Zato pogosto posegajo po visoko kaloričnih slanih in sladkih prigrizkih, ki so bogat vir preprostih ogljikovih hidratov (takšnih, ki se zelo hitro razgradijo). Za izgubo takšnih kilogramov, je najpomembneje znižati raven stresa in nihanj v razpoloženju ter tako zaustaviti željo po visoko kalorični hrani.

# 3 Debelost okoli bokov in zadnjice

Tip debelosti, ki največkrat doleti adolescente ali ženske v času menopavze. Ta tip debelosti pride zaradi presežka hormona estrogena v telesu.Za rešitev takšnega tipa debelosti priporočamo tudi opustitev kajenja, izogibanje alkoholnim pijačam in več gibanja, predvsem med sedenjem na delovnem mestu. Priporočljiva je tudi vadba za moč (z utežmi).

Sensilab priporoča:EstroLux, 100% naravni izdelek, ki bo uravnal hormon estrogen. Ta hormon je kriv za pridobivanje teže in napihnjenost, celulit in trebušno debelost.  

# 4 Trebušna debelost

Ljudje s čezmerno trebušno debelostjo akumulirajo vse odvečno maščevje okrog pasu, kar lahko privede do hujših zdravstvenih zapletov, kot so težave z dihanjem, diabetes tipa II, srčni infarkt in visok krvni tlak. Nabiranje maščobe okoli trebuha je najpogostejši znak presežka stresa, saj so receptorji za hormon kortizol ravno okoli trebuha! Tukaj pademo v začarani krog, saj so hormoni sestavljeni iz maščobe in več je maščobe, več kortizola se bo proizvajalo in več, kot je stresnega kortizola, bolj se bo maščoba nalagala okoli trebuha. Rešitev je preprosta – nujno potrebno je ukrotiti hormon kortizol.

# 5 Debelost zaradi slabega delovanja ščitnice

Takšna debelost je najtežje sprejemljiva, saj gre za debelost “po krivici”. Namreč ne glede na to kako se trudimo z zdravim prehranjevanjem in gibanjem, kilogrami še naraščajo. Za nameček pa smo še utrujeni in izpadajo nam lasje.

Sensilab priporoča: ThyroLux,ki vaši ščitnici nudi optimalno podporo. Vaša ščitnica bo znova delovala normalno, s tem pa se bo pospešil metabolizem, vaša telesna teža pa bo znova pri želeni številki. 100% naravna podpora ščitnici bo izboljšala tudi vaše telesno počutje. 

# 6 Debelost zaradi neravnovesja hormonov

Ugotovili smo, da imajo hormoni neverjeten vpliv na telesno težo in da dokler jih ne spravimo “pod kontrolo” nima smisla hujšati. V času povišanega stresa (kar novoletni prazniki vsekakor so), je naš kortizol v višavah. To pomeni, da je v tem času poraba kalorij oslabljena, mi pa se redimo okoli trebuha. Zaradi povišanega kortizola so ogroženi ščitnični hormoni, saj se jih zaradi kortizola ne porablja dovolj. Posledice so napihnjenost, nekontrolirano pridobivanje teže in izpadanje las. Zaradi stresa imamo v telesu preveč hormona estrogena, ki tudi zavira optimalno tvorbo ščitničnih hormonov in pospešuje nalaganje maščobe na boke in zadnjico.

Vsekakor je potrebno preden se lotimo hujšanja najprej ukrotiti hormone. Zato Sensilab v tem primeru svetuje Hormonski Trojček, kjer na 100% NARAVEN način uskladimo 3 najbolj problematične hormone – kortizol, ščitnične hormone in estrogen.

Sensilab priporoča: Paket za hormonsko ravnovesje, ki ga sestavljajo EstroLux, AdrenaLux in ThyroLux. Kombinacija 100% naravnih sestavin bo poskrbela za izgubo odvečnih kilogramov, pospešek metabolizma, boljšega prenašanja telesnega in psihičnega napora ter zmanjšanje simpotomov izgorelosti.