Klemen: Po novo garderobo bom moral!

Klemen Bunderla se je skupaj z ostalimi Slovenci 30 dni razstrupljal s programom 30 DAYS Liver Detox. Po 30 dneh je predvsem lažji (izgubil je nekaj kilogramov), poln energije in prepričan, da bo s takšnim slogom življenja nadaljeval tudi v prihodnje. Čestitke!

image

1. Zdaj, ko je razstrupljanje za tabo: kako se počutiš? Boljše kot pred začetkom razstrupljanja?

Niti ne boljše ... Treba bo po novo garderobo (smeh). Morem se pohvaliti, da sem bil zelo priden, celo povečal sem fizično aktivnost, malo več s psičko na teku, redno fitnes, potem pa smo še začeli s konkretnimi pripravami (berite: plesnimi vajami) za muzikal Vesna.

Počutje pa je res tako super, da sem se odločil, da bom večino omejitev poskušal obdržati, alkoholu se bom kar za celo leto odpovedal, sladkorju, beli moki, določen žitom in sirom pa - razen občasnih pregreh - tudi. Ampak najprej pa, ker sem praznoval rojstni dan, grem pa na eno pico (smeh).

2. Kateri dan ali pa teden je bil najhujši med razstrupljanjem in zakaj?

Verjetno kar tretji teden. Takrat sem postal zelo lačen. Pojedel bi vse na svetu (smeh). K sreči sem v trgovino hodil sit in nisem niti kupoval prepovedanih živil, tako da, če sem že posegel po prigrizkih, so bili to mandlji ali drugi oreški, pa sadje in npr. zelena.

Zakaj, ne vem, je bila pa takrat polna luna in ob polnih lunah se mi tek res poveča.

image

Klemen Bunderla je v času razstrupljanja še povečal fizično aktivnost. Veliko časa je preživel tudi s svojo psičko. 

3. Kako si ostali motiviran v najhujših trenutkih?

No, ne bom se delal junaka, dvakrat sem namreč grešil - naročil sem si svoje najljubše rakce v pekoči čili omaki, drugič pa sem si v kosmiče dal nekaj indijskih oreščkov, ki jih res obožujem.

Malo zoprno je bilo tudi, ker smo ravno v času detoksa - no, pa saj je v življenju vedno tako - imeli na Aktualu promocije enega čipsa. In tako sem v nekem trenutku sedel v pisarni z gooooorooo čipsa v pleksi posodi. In to še edina vrsta čipsa, ki mi je sploh všeč.

Klemen Bunderla se je razstrupljal s programom 30 DAYS Liver Detox, ki očisti, obnovi in okrepi jetrne celice 24 ur na dan.

Sem se pa samo moral spomniti, kako zanič se počutiš potem, ko se napokaš s čipsom in je delovalo. Pomagalo je tudi, da si vizualiziraš cilj.

Vedeti moraš, kaj hočeš narediti in da to delaš zase in ko spremembe opazijo tudi drugi je še bolje.

No, moja Kaja je malo težko čakal na konec, ker je rekla, da sem preveč suh. V bistvu pa jo imam na sumu, da je komaj čakala kak obisk restavracije, ki sva se je zdaj izogibala.

image

Med razstrupljanjem so imeli na radiu Aktual promocija čipsa. Bila je velika skušnjava, a Klemen se je bodril z mislijo, "kako zanič se počutiš potem, ko se napokaš s čipsom". Delovalo je!

4. Imaš morda kakšen nasvet za tiste, ki se bodo razstrupljanja še lotili? Verjetno razstrupljanje okoli praznikov ali večjih družinskih dogodkov ni pametno. Kako pomembne so predhodne priprave?

Kot sem že omenil, v trgovino hodite siti, ne nakupujte "potencialnih nevarnosti", ker človek, sploh ko nekaj časa leži na kavču, poseže po prvem, kar mu pride pod roko. Nabaviš si alternativne izdelke, našel sem tudi - za nas, lenobe - nekaj že pripravljenih presnih prigrizkov, ki nimajo nikakršnih dodatkov in so dejansko okusni.

Med mojim detoxom sem imel tudi dva rojstna dneva na seznamu. Vse sem seznanil, da sem na detoksu, da nočem posebnega tretmaja in da bom že s sabo prinesel hrano. Seveda so se obakrat pozanimali, kaj lahko in česa ne, in tako mi je recimo tašča Andreja za Kajin rojstni dan pripravila presno torto z javorjevim sirupom in bio kakavom ...

Ne bom povedal, kako dobra je bila, samo to, da se za torto praznovanje ni dobro končalo. Hočem reči, da so alternative lahko noro okusne, je pa treba malo iznajdljivosti.

Želim si tudi, da bi bil v kuhinji tako priden kot vaša/naša svetovalka Tea. Kako slastne muffine je spekla, mmm. Carica! Pa podpora! Pri detoksu je pomembna tudi podpora in razumevanje.

image

Klemna je med razstrupljanjem večkrat presenetila tudi Sensilab svetovalka Tea. Spekla mu je mafine, s katerimi je povsem presenetila Klemna. 

5. Dve razstrupljanji jeter si že dal čez: zakaj meniš, da bi se moral vsak človek odločiti za podoben korak?

Že to, da je Sensilab 100% prepričan in stoji za učinkovitostjo izdelka, je dovolj zgovorno. Dodal bi samo še, da če ne probate, ne morete vedeti. Poskusite in če vam bo kdaj pretežko in boste pojedli kakšno neumnost, se ne obsojajte, ampak samo naprej po programu.

Delate zase in s tem, ko boste "preživeli" razstrupljanje, ne boste samo telesno bolj fit, ampak boste ponosni nase, ker boste videli, česa ste sposobni. Od jedilnikov in načina prehranjevanja ter obnašanja tudi veliko odneseš za nadaljnje življenje.

Skratka, imate ena jetra, eno življenje, ki se ga zavedamo tukaj in zdaj in če ne vi, kdo bo skrbel za vas. To je tek na dolge proge in četudi se kdaj spotaknemo, bomo zmogli!