Klemen Bunderla: Na koncu si priznaš, da se je res splačalo!

Klemen Bunderla. Radijski voditelj. Pevec, ki bo letos dopolnil 33 let. Preprost moški, ki se zaveda, kako pomembno je zdravje. Zato mu razstrupljanje ni tuje. Tudi letos se bo – to bo njegovo drugo razstrupljanje. Z njim smo se pogovarjali v dneh pred začetkom vseslovenskega razstrupljanja, ki bo trajalo 30 dni.

image

1. Kaj te je prvič prepričalo v to, da si se odločil za razstrupljanje? Kakšne težave si imel?

Prvič me je v razstrupljanje gnal predvsem nezdrav življenjski slog oziroma razvade. Vedel sem, da bi bilo pametno nekaj narediti zase tudi navznoter, pa čeprav se kakšne težave še niso kazale. No, pozneje se je izkazalo, da je bila mogoče moja utrujenost precej povezana s tem.

2. Kaj ti je bilo ob prvem razstrupljanju najtežje? Se morda spomniš najtežjega trenutka?

S punco sva se takrat odločila, da se bova striktno držala napotkov in se, če se bo le dalo, ne bova pregrešila. No, izbrala sva malo ponesrečen čas za to, saj se je bližalo martinovo.

V tistem času sem šel na službeno pot, kjer je bila hrana vse prej kot primerna za razstrupljanje. V bistvu je bilo nekajkrat težko, ko bi pojedel kakšno hitro in predelano hrano, pa se potem nekako prepričaš, da je ne. In tudi hujših "kršitev" ni bilo, sva bila kar pridna (smeh).

3. Pa vendar se je obrestovalo. Po končanem razstrupljanju si se počutil boljše, izgubil si tudi kakšen kilogramček.

Najbolj me je presenetilo, kako lahkega oziroma lahkotno sem se počutil. Utrujenost je bila bistveno manjša kot pred začetkom razstrupljanja, teža ni nihala, koža je postala sijoča, izginila je zabuhlost ... In po premaganem začetnem "uporu glave" si priznaš, da se je res splačalo!

4. Katero hrano si med razstrupljanjem najbolj pogrešal? Kako si se uspel ubraniti?

Slano in nezdravo hrano. Pa določena žita, ki jih dodajajo povsod. Pa v znano restavracijo s hitro prehrano sva zavijala ... V bistvu sva samo hodila vohat (smeh). Kako se te hrane ubraniš? Hja, jaz sem imel vedno pri sebi kaj "dovoljenega" in če je res kriza prehuda, zapopadeš pač to.

5. Kako ti je razstrupljanje spremenilo življenje? Si se po koncu razstrupljanja odpovedal kakšni hrani? 

V bistvu sem nekaj delov diete tudi po koncu obdržal. Postal sem bolj pozoren, kaj piše na etiketah, kaj kakšna hrana vsebuje, tudi pregrehe so postale manj pogoste. Še vedno se redno pregrešim (smeh), ampak čas med enim in drugim obrokom hitre prehrane se je podaljšal. Tudi količinsko sva s punco postala bolj zmerna.

Klemen Bunderla se bo razstrupljal s 30 DAYS Liver Detox.