Kaj storiti, ko vaše telo stavka?

Če se malce zamislite, lahko pritrdite, da je naše telo čudovito uigrana stvaritev. Od takrat, ko se zbudite, do takrat, ko greste spat, pa še takrat, ko spite, izvaja na milijarde funkcij – in to vse obenem. Niso še sestavili računalnika, ki bi mogel procesirati tolikšne količine informacij! In da bi naše telo bilo vsak dan uigrano, potrebuje – tako kot avto – predvsem kakovostno gorivo in dobro oskrbo.

Seveda zapletene sisteme, kot so dihanje, prebava, krvni obtok, potenje, izločanje strupov …, jemljemo za samoumevne. In taki res so, saj jih telo koordinira "samo", ne da bi o tem morali razmišljati. Kdaj pa začnemo o tem razmišljati? Ko nastopijo težave. In težave najpogosteje nastopijo, ker telesu ne zagotavljamo kakovostnega goriva in dobre oskrbe. Takrat začne stavkati!

image

Ko telo ne more več sproti izločati strupov ...

Vse pogosteje začne telo stavkati, ko ne more več sproti izločati strupov – ko je po domače rečeno "zabasano" – uporablja se tudi izraz zakisano. Dejstvo je, da živimo v zelo onesnaženem okolju in da nas obkrožajo strupi na vsakem koraku: onesnažen zrak, škodljive kemikalije v oblačilih in izdelkih za osebno nego, težke kovine, pesticidi, insekticidi, barvila in konzervansi v hrani, škodljive spojine v pohištvu, gospodinjskih aparatih in igračah, pa še bi lahko naštevali. Telo ima lastne načine odstranjevanja strupov: tistih, ki prihajajo od zunaj, in tistih, ki nastajajo odznotraj (kot posledica presnove). Glavni igralec v filmu Razstrupljanje telesa so jetra. Čeprav so zelo trpežna, tudi jetra dosežejo svoj "poln kufer". Ko je preveč, je preveč.

Kako lahko veste, da telo potrebuje servis?

Tudi če se trudite za zdrav življenjski slog, se je težko izogniti vsem strupenim kemikalijam, ki nas vsak dan obkrožajo. Tisti, ki pa imajo neurejeno prehrano, v kateri prevladujejo predelana živila, pa so še bolj na udaru. Alkohol, stres in kajenje sta le še dodatni kljukici na seznamu strupov.

Ker smo v današnjem svetu precej izgubili stik z našim telesom, pogosto čakamo, da je res na koncu z močmi, preden kaj ukrenemo. Vendar telo nam s svojo govorico še pravi čas sporoča, da je nekaj narobe. Naše telo poleg tega ne more več dobro izkoristiti vseh hranil (vitamini, minerali in drugo) iz hrane.

Glavni opozorilni znaki preobremenjenega telesa so:

  • kronično pomanjkanje energije in slabo počutje,
  • razdražljivost in nihanje razpoloženja,
  • težave s prebavili,
  • oslabljen imunski sistem,
  • stalno "zabasan" nos,
  • težave s kožo, slab telesni vonj,
  • težave s koncentracijo in spominom,
  • težave z mišicami in sklepi, mišični krči,
  • vnete dlesni, zadah,
  • pridobivanje telesne teže …

Kako lahko pomagate telesu?

Če uporabimo primerjavo z avtom – zagotovite najboljše gorivo (uravnotežena in raznovrstna prehrana), naj ne stoji v garaži (gibajte se) in redno servisirajte (razstrupljanje). Ker je telo precej na udaru in ker številni doživljajo zgoraj naštete simptome, jih je priporočljivo razbremeniti. Le tako bo lahko telo poskrbelo za učinkovito odstranjevanje strupov, posledično pa tudi za vaše dobro počutje. Prav zato smo zasnovali intenziven 10-dnevni razstrupljevalni program 10-Days Detox. Gre za celosten program, sestavljen iz 3 naravnih prehranskih dopolnil + priporočenega jedilnika + seznama dovoljenih in prepovedanih živil + podpore svetovalca.

Kombinacija dopolnil je tako zasnovana, da pospeši razstrupljanje celotnega telesa, in sicer z delovanjem 3 v 1: razstruplja in okrepi jetra, uravnava prebavo in poskrbi za dobro delovanje črevesja.