Zakaj je kokosov sladkor boljši od navadnega

Vedno večkrat slišimo, da je kokosov sladkor boljši od navadnega belega sladkorja. Preverili smo, kje se pojavljajo največje razlike in zakaj bi v svoj vsakdanjik morali vključiti kokosov sladkor.

image

Kaj sploh je kokosov sladkor?

Kokosov sladkor ali sladkor kokosove palme je pravzaprav nadomestek rafiniranega sladkorja. Prva razlika, ki jo lahko opazimo je v sami barvi in strukturi sladkorja.

Druga razlika pa je v tem, kako ga pridelujejo. Pri Vegalife se zavzemamo za to, da spremljamo celoten proces pridelave in zato 100% poznamo naše izdelke – od začetka pa do konca.

Kako pridobivamo kokosov sladkor?

Vegalife Kokosov sladkor je pridelan iz sapa – to je sladka, karameli podobna tekočina, ki teče iz kokosovih cvetov. Sap pobirajo na 3 ure, kar pomeni, da je vedno svež ter ohranja svojo strukturo brez dodajanja nepotrebnih kemikalij. Njegova barva je prav iz tega razloga svetlejša. Ob nenehnem mešanju in rahlem segrevanju se sap oblikuje v manjše kristalčke in tako nastane kokosov sladkor.

Je primeren tudi za diabetike?

Da. Ker našemu kokosovemu sladkorju ne dodajamo nobenih kemikalij, smo lahko prepričani, da je ta sladkor primeren tudi za diabetike. Zaradi počasne pridelave in rednega nabiranja sapa lahko v procesu pridelave kokosovega sladkorja vzdržujemo glikemični indeks 35.

Kako naj uporabljam kokosov sladkor?

Vegalife Kokosov sladkor lahko uporabljate na enak način, kot ste do sedaj uporabljali rafinirani sladkor. Razlika je v tem, da sedaj veste, kaj ste vsuli v svojo skodelico kave ali v svojo najljubšo sladico. 

Naš najljubši recept z Vegalife Kokosovim sladkorjem:

Palačinke brez jajc

  • 1 žlica lanenih semen
  • 3 zvrhane žlice moke
  • mandljevo mleko
  • ščepec soli
  • 1 žlica VEGALIFE Bio* Kokosovega sladkorja

 

Ali veste, da…

ima kokosov sladkor zaradi počasne pridelave podoben okus kot karamela, kar vašim jedem doda še posebno omamen okus, uporabljate pa ga lahko popolnoma brez slabe vesti.