Kokosovo olje za mehko in gladko kožo

Kokosovo olje največkrat uporabljamo v svoji kuhinji – ste vedeli, da je odlično tudi za našo kožo in tudi lase? 

image

Ker je kokosovo olje bogat antioksidant in vsebuje veliko različnih hranil, pripomore k hitrejši obnovitvi poškodovanih kožnih celic, odstranitvi že odmrlih celic, zmanjšuje nastanek aken in poleg tega še vlaži našo kožo. Poleg pomembnih hranil vsebuje tudi vitamin C, ki pripomore k nastanku kolagena in tako preprečuje znake prezgodnega staranja in vitamin E, ki kožo ščiti pred škodljivimi UV žarki, zato koža ostane lepa ter napeta.

Recept za kokosovo masko

Ker se v kokosovem olju skriva ogromno majhnih molekul, jim to omogoča, da prodrejo globoko v naše pore in kožo popolnoma zmehčajo. Kokosovemu olju smo dodali še med, ki skrbi za navlažitev kože, poleg tega pa preprečuje tudi vnetja, rdečico in akne. Za zmanjšanje por in preprečitev nadležnih mozoljčkov smo maski dodali še limonin sok.

Potrebujete:

  • 1 čajno žličko VEGALIFE Bio* Kokosovega olja
  • 2 čajni žlički domačega medu
  • ½ čajne žličke limoninega soka

Postopek:

  1. V majhni skodelici dobro premešajte vse sestavine.
  2. Celotno mešanico nanesite na obraz.
  3. Počakajte 10 minut, da se mešanica vpije in nahrani kožne kožne celice, nato sperite s hladno vodo.
  4. Z mehko brisačko popivnajte kožo do suhega.

Vegalife namig:

Ko uporabljate kokosovo olje za namene mask, vedno uporabljajte le naravno pridobljena kokosova olja, da se izognete srbečici ali kožnim vnetjem. Ker je kokosovo olje trenutno izredno popularno, se na trgu pojavlja ogromno ponudnikov, ki ponujajo tudi olja, katerim so dodane kemikalije. Vegalife kokosovo olje je pridelano izključno kot deviško in popolnoma naravno olje, zato je popolno za izdelavo mask in tudi odličnih jedi.