Konec zamaščenih jeter!

Zamaščenost jeter je resna bolezen, za katero bolniki pogosto ne vedo. Lahko vodi v vnetje jeter in le to tudi do raka jetrnih celic. Težave z jetri lahko natančno določijo le zdravniki, ki opravijo jetrne teste.

image

Kako vemo, da naša jetra niso zdrava?

Tisti, ki ima zamaščena jetra lahko občuti tiščanje pod desnim rebrnim lokom, bolečino v desni rami, človek lahko postane rumen, njegovo blato se spremeni, srbi ga koža in je utrujen.

Ob različnih jetrnih boleznih so izvor težav prav spremembe na nivoju celičnih membran oziroma vsebnosti ter sestave njihovih fosfolipidov. Fosfolipidi so osnovni gradniki za nastajanje in obnavljanje membran jetrnih celic. Odraz jetrnih bolezni je tudi oksidativni stres, ki se na nivoju jetrnih celic odraža s povečano tvorbo strupenih kisikovih spojin (prostih radikalov) in zmanjšano količino antioksidantov (npr. vitamin E). Oksidativni stres povzroča poškodbe jetrnih membran in povečano nastajanje kolagena (jetrna fibroza). Zato je pri ljudeh z večjim tveganjem za razvoj jetrnih bolezni nujen dodaten vnos antioksidantov. To lahko dosežemo na naraven način z izdelkom Hepafar, ki vsebuje kombinacijo naravnih fosfolipidov iz sojinega lecitina, ekstrakta artičoke in vitamina E. Vitamin E prispeva k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Komu je Hepafar namenjen?

Namenjen je ljudem, ki so predebeli, imajo zvišane vrednosti trigliceridov v krvi, so sladkorni bolniki, imajo  žolčne kamne ali so jim odstranili žolčnik. Prav tako je namenjen tistim z alkoholnimi poškodbami jeter, bolnikom s hepatitisom in ljudem, ki jemljejo veliko zdravil.

image
 

Kdo je najbolj ogrožen?

Med najbolj ogroženimi za pojav zamaščenih jeter so ljudje s slabimi prehranjevalnimi navadami, ljudje, ki popijejo preveč alkohola in ljudje, ki se premalo gibajo. Med bolj ogroženimi so tudi mladi, ki veliko potujejo, imajo tvegane spolne odnose ali uživajo prepovedane substance, saj se lahko okužijo z virusom hepatitisa B ali C. Prav tako so ogroženi tudi tisti, ki uživajo veliko zdravil, saj se večina njih presnavlja v jetrih.

Izbrani izdelki za vas