Pri tej starosti se koža začne starati - ne, niso to 30. leta!

Staranje je neizogiben proces, ki se mu ne more izogniti nihče. Kosti se pričnejo starati pri 35, srce pri 40 in ledvice pri 50 letih. Kako pa je s kožo? Mnogi so presenečeni, ko izvejo starost, kdaj prične koža izgubljati svojo optimalno funkcionalnost.

image

Kaj se s kožo dogaja v različnih obdobjih

Zgodnja dvajseta so čas, ko je koža še polna kolagena in še dovolj prožna ter elastična. V kolikor ni bilo v preteklosti večjih težav z aknami, je to čas, ko moramo vzpostaviti dobre rutine pri negi kože – redno čiščenje in nega z dnevnimi kremami.

Začetek tridesetih je čas, ko se okrog oči in ustnic že pojavijo prve gubice, ki za večino pomenijo prve znake staranja. Prve gubice še ne pomenijo, da naša koža nikoli več ne bo zgledala tako mladostna, ampak so pomembni opomnik, da moramo pričeti s pravilno anti-age nego kože in se zdravo prehranjevati. Le tako bomo lahko zagotovili, da se bodo gubice postopoma zmanjšale – vendar učinkov ne pričakujte čez noč.

Kaj se zgodi s kožo po 30. letu

V štiridesetih letih je proizvodnja kolagena že znatno zmanjšana, elastičnost kože pa slabša. Elastičnost kože povečamo z uporabo krem in serumov, prav tako pa je že obvezna uporaba vlažilnih krem proti staranju.

Znaki staranja kože v petdesetih so razbarvanje kože, pigmentni madeži, ki se pojavijo kot posledica dolgoletne izpostavljenosti škodljivim UV žarkom, kožne težave pa lahko povzroči tudi menopavza.

Pri kateri starosti se pri večini prične staranje kože

Številni znanstveniki in lepotna industrija se že leta ukvarjajo z vprašanjem, katera je tista starost oz. mejnik, ko se prične neizogibno staranje kože. Lahko to mejo pomaknemo višje z uporabo kozmetičnih izdelkov in primerno nego? Vpliva na staranje kože prehrana in življenjski slog? V kolikšni meri vplivajo na staranje kože zunanji dejavniki?

Znanstvenik Dr. Frauke Neuser je v dvoletno analizo vključil 200 žensk različnih narodnosti in življenjskih slogov in prišel do presenetljivih rezultatov. Splošno znano je, da se prav vsi procesi, ki potekajo v koži ustavijo pri 35. letih, vendar pa se samo staranje prične že prej!

Staranje kože se prične že veliko pred 35 leti, vendar pa je večino učinkov vidnih prav takrat. Na obrazu se pojavijo gubice in večina se šele takrat zave, da se jim je koža pričela starati.

Prvi procesi, ki so že znanilci staranja kože se pojavijo že v dvajsetih. To je obdobje, kjer je uporaba sončnih krem obvezna, saj je koža že zelo dovzetna za poškodbe UV žarkov. V dvajsetih je tako potrebno uporabljati in uživati izdelke s stabilnim vitaminom C, vitaminom E, izvlečke zelenega čaja.

Staranje kože se začne že pri 25 letih

Raziskave so dokazale, da se staranje kože na celični ravni začne že pri 25 letih. K hitrejšemu staranju pa pripomore kajenje, ponočevanje, slaba prehrana, velika izpostavljenost sončnim žarkov.

25. leta so torej starost, ko se prične koža starati in v kolikor želimo ta proces upočasniti moramo pričeti z anti-age rutino že takrat.

image

Prve gubice na čelu so prvi znak staranja. 

Kako se pravilno lotiti anti-age rutine?

Kako hitro se bodo poznali znaki staranja ter v kakšni meri, ni odvisno le od starosti, ampak od življenjskega sloga, prehrane in nege kože. Anti-age procesa se je zato potrebno lotiti celostno.

Da zagotovimo učinkovito upočasnitev procesov staranja kože, moramo poskrbeti za nego kože od zunaj, prav tako pa od znotraj – s prehrano in dodatki.

Najnovejša znanstvena dognanja

Najnovejša znanstvena dognanja dokazujejo, da je edini učinkovit način upočasnitve staranja celosten pristop – s prehranskimi dodatki in kremami z antiage učinkom.

Leta je namreč veljalo zmotno prepričanje, da se anti-age nega prične in tudi končna z nego od zunaj – torej le s kremami in serumi.

Anti-age pristop podrpt z znanostjo

Na konferenci Supply Side West USA 2016 so kot zmagovalno aktivno sestavino, ki upočasnjuje procese staranja, izbrali SkinAx2™. Le-ta s svojim antioksidativnim delovanjem odpravlja kožne nepravilnosti, vrača sijaj in veča elastičnost. Njeno delovanje učinkuje na nego kože od znotraj.

Sestavino, ki velja za revolucijo v kozmetični industriji, dopolnjujeta še koencim Q10 in kolagen, ki pa sta učinkovita le, če sta vrhunske kakavosti.

Nega kože s kremami za optimalni učinek

Učinek anti-age je najboljši, ko se kombinira nega kože od znotraj in zunaj. Dokazano učinkovito delovanje anti-age kreme ima krema Undo complexTM, ki z izbranimi antioksidanti in s svojim revolucionarnim delovanjem preprečuje razgradnjo kolagena in spodbuja njegovo nastajanje.

Linija anti-age izdelkov za celostno nego kože

Najnovejša znanstveno-medicinska odkritja se povezujejo v liniji anti-age izdelkov UNDO. Gre za linijo izdelkov, ki z najboljšimi 100% naravnimi sestavinami proizvedenimi v Evropi prinaša klinično dokazane rezultate. Linija poskrbi za učinkovit anti-age učinek s kapsulami, kremo in kolagenskim napitkom. Več o liniji si preberite TUKAJ.

Kakšne rezultate lahko pričakujemo?

image

Z rednim uživanjem UNDO anti-age izdelkov poskrbimo za pravilno nastajanje kolagena v telesu, za izboljšano prekrvavitev kože, za normalno delovanje melanina in za zaščito celic pred oksidativnim stresom.

Posledica uporabe UNDO anti-age izdelkov bo:

  • opazno bolj čvrsta in napeta koža,
  • koža z več naravnega sijaja,
  • bolj mladosten in svež videz kože,
  • poenoten ten brez nepravilnosti (rdečica, lise, podočnjaki, hiperpigmentacija).

Skrb za prožnost, zdravje in izgled kože se mora začeti še zgodaj, s pojavom prvih nepravilnosti pa je anti-age rutina obvezna, v kolikor želimo, da bo koža ostala elastična, sijoča in mladostna.

Linija UNDO izdelkov bo poskrbela za celosten pristop in pokazala učinke še prej kot v 4 tednih. Naročite izdelke iz linije UNDO s klikom TUKAJ.

image

Izbrani izdelki za vas