Krema, kot je še ni bilo

Krem, ki obljubljajo pomladitev kože, je nešteto. Le malo pa je takšnih, ki se lahko pohvalijo s tem, da so postavile nova merila v znanosti. Ena izmed njih je krema UNDO, na katero sta vezana dva mednarodna patenta in velja za inovacijo v svetovnem merilu.

image

Upočasnimo proces staranja

V procese staranja lahko posežemo in jih upočasnimo. Struktura kože ima kolagensko strukturo, sestavljeno iz kolagenskih niti in v manjši meri tudi elastina. Kolagenske niti morajo biti prisotne v optimalni količini, morajo biti nepoškodovane in natančno urejene oziroma povezane med sabo. Razgradnjo kolagenskih niti povzročijo določeni encimi; če poškodovane kolagenske niti nadomesti ustrezen nov kolagen, na kolagenski mreži ni poškodb. Struktura kolagenske mreže se ves čas spreminja.

Kolagenske niti se razgrajujejo, ob tem pa se v fibrocitih tvorijo nove kolagenske niti, ki nadomeščajo poškodovane. Obnavljanje kolagenske mreže mora biti hitro in učinkovito, da ne pride do poslabšanja kakovosti kože in vidnih sprememb. Taka koža je na površini videti mladostna, prožna in sijoča.

Žal pa pogosto nastajanje novega kolagena ne uspe slediti njegovi razgradnji. Razgradnjo kolagenskih niti povzročajo encimi metaloproteinaze, povedano poenostavljeno, delujejo podobno, kot da bi s škarjami rezali kolagensko nitasto strukturo. Encime vzpodbudijo k delovanju različni dejavniki od izpostavljenosti sončnim žarkom do onesnaženja zraka, stresa, hormonskega delovanja, prehrane, staranja.

Angiotenzin II je močan aktivator metaloproteinaz in posledično razgradnje kolagenskih niti. S starostjo, ko se aktivnost angiotenzina II povečuje, se s tem povečuje tudi aktivnost metaloproetinaz. Posledično se kolagenska struktura še dodatno oslabi, koža postaja neelastična, mlahava, pojavijo se gube, ki so vedno bolj izrazite. Če zmanjšamo in upočasnimo delovanje angiotenzina II, zmanjšujemo okvare kolagenske mreže, vzpodbujamo nastanek ”dobrega” kolagena in omogočamo ustrezno krepitev kolagenske mreže. Zaradi izboljšane in kakovostnejše kolagenske strukture je koža na površini bolj gladka, sijoča, čvrsta in gube manj globoke in s tem manj vidne.

UNDO, trije učinki na kolagensko strukturo v dermisu

UNDO krema prav z zaviralcem angiotenzinom II deluje neposredno na kolagensko strukturo vlaken v koži. Krema UNDO ima trojni učinek: zavira razpadanje kože, izboljša strukturo občutljive kolagenske mreže in spodbuja nastanek novih kolagenskih vlaken.

Kaj pravzaprav je krema UNDO?

Gre za bazično kremo, ki jo je treba uporabiti po resnično temeljitem čiščenju kože obraza, vratu in dekolteja. Lahko se jo uporablja samo zvečer, pa tudi kot dnevno kremo. UNDO je prva krema na svetu, ki vsebuje patentirani zaviralec reninangiotenzin. Vsebuje pa tudi močne antioksidante, s čimer posledično zmajšuje učinek prostih radikalov na koži.

Izbrani izdelki za vas