UPANJE V STEKLENIČKI: UNDO krema

V zadnjem času so kreme, ki preprečijo razpad kolagena, postale vse bolj priljubljene v svetu izdelkov za nego kože, vendar to ni nov izum. Prizadevanja za iskanje rešitev proti staranju so se začela v starodavnih civilizacijah

image

Številne študije kažejo, da je sodobna kolagenska krema pravzaprav potomec egipčanskih krem proti gubam. Egipčani so bili znani po izdelovanju lepotnih izdelkov iz eteričnega olja frankovskega kadilnega grma. Egipčani in Rimljani niso ustvarjali le učinkovite maske za obraz, temveč so sledili tudi ustrezni metodi za uporabo maske.

To velja tudi danes. Če uporabljate kremo proti staranju kože, je pomembno, da jo uporabite na pravi način. Po 25. letu začne sinteza kolagena v telesu upadati, torej ko se staramo, se tudi zmanjšuje sposobnost našega telesa za tvorbo kolagena. Posledice tega procesa so vidne večji izraženosti gub in drobnih linij ter suhi koži.

Glavna naloga kolagena je, da deluje kot vezavni element in ohranja kožo čvrsto in elastično. Zato so kolagenske kreme oblikovane tako, da postane koža mehkejša in čvrsta. Glavne sestavine, ki se uporabljajo v kolagenskih kremah, so označene kot aktivne sestavine, njihova glavna naloga pa je, da kožo navlažijo in spodbudijo tvorbo kolagena.

UNDO krema ima v nasprotju z drugimi kremami dokazan mehanizem delovanja: dokazano preprečuje delovanje škodljivih metaloproteinaz, ki so glavni razlog za razgradnjo kolagena v koži. Čvrst kolagen je namreč ključen za mladosten videz!

Izbrani izdelki za vas