Kroglice za lakoto potešit'

6. mar. 2017

Tele kroglice so prava energijska bomba: v njih bomo uporabili chia, lanena in konopljina semena, goji jagode, kot osnovo pa arašidovo maslo. Grizljate jih lahko za malico, med glavnimi obroki in si z njimi potešite lakoto. Ker pa jih bomo lepo dekorirali in oblili s čokolado, jih lahko tudi postrežete, ko pridejo obiski.

Sestavine:

1 skodelica ovsenih kosmičev (mletih)

½ skodelice arašidovega masla* (lahko tudi maslo indijskih oreškov ali mandljevo maslo)

2 žlici Vegalife kokosovega sladkorja

2-3 žlice kokosove moke

1 žlica Sensilab foods chia semen

1 žlica zmletih lanenih semen

1 žlica Sensilab foods konopljinih semen

1 žlica narezanih Sensilab foods goji jagod

½ žličke vanilje v prahu

100 g stopljene bele čokolade

*Jaz najraje uporabljam Rok's arašidovo maslo, ki je 100% arašidovo maslo, brez kakršnihkoli dodatkov.

Za dekoracijo: 50 g temne čokolade

Pripravite lahko tudi vegansko različico. 

Priprava:

V skledi zmešamo vse suhe sestavine (ovsene kosmiče, sladkor, semena). Postopoma dodajamo arašidovo maslo. Belo čokolado nad soparo stopimo, počakamo, da se malo ohladi in vmešajmo.

Za vegansko različico namesto bele čokolade uporabimo malo več arašidovega masla ali kokosove maščobe. Nastati mora homogena zmes, ki jo za pol ure postavimo v hladilnik. Medtem stopimo temno čokolado.

Recept bo všeč tudi tistim, ki želijo kreativnosti v kuhinji. 

Iz ohlajene mase oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na peki papir. Kroglice dekoriramo s čokolado. To najlažje naredimo tako, da v vrečko za živila (1 kg) zlijemo stopljeno čokolado. Vrečki čisto na malo odrežemo vogal ter s čokolado rišemo črte po kroglicah.

Če kroglic ne bomo takoj pojedli, jih lahko hranimo v hladilniku do 5 dni

Okusne kroglice je pripravila Sensilabovka Petra Šifrer