Kukiji z goji jagodami

29. jan. 2016

Ko božanska sladica postane zdrava pregreha! Pomagajte si s Sensilab FOODS superživli.

Sestavine:

• 1 skodelica ovsenih kosmičev,
• ½ vrečke pecilnega praška,
• ščepec Sensilab Foods Himalajske rožnate soli,
• ½ skodelice mandljevega masla,
• 2 žlici javorjevega sirupa,
• 1 žlička vanilije v prahu,
• 2 chia jajci*,
• ¼ skodelice Sensilab Foods bio Goji jagod,
• ¼ skodelice Sensilab Foods bio Kakavovih zrn,
• ¼ skodelice nasekljanih orehov.

* Za pripravo 1 chia jajca zmešajte 1 veliko žlico Sensilab Foods bio Chia semen s 3 žlicami vode. Pustite stati 10 minut, da chia semena želirajo.

Priprava:

Pečico ogrejte na 180° C in pekač obložite s peki papirjem. V skledi zmešajte kosmiče, pecilni prašek in sol. V drugi skledi z mešalnikom zmešajte mandljevo maslo, javorjev sirup, vanilijo in chia jajci. Dodajte suhe sestavine in mešajte tako dolgo, da se vse sestavine lepo sprimejo. Zmes preložite na delovno površino in dodajte goji jagode, kakavova zrna in orehe. Testo pregnetite. Oblikujte kroglice, jih polagajte na pekač obložen s peki papirjem in kroglice z roko sploščite. Pecite 8–10 minut na 180° C. Preden boste piškote vzeli s pekača, jih ohladite.
Shranjujte v zaprti posodi, da se ne presušijo.