Brez njega ni kurjenja »šlaufov« okrog trebuha. Kaj je to?

Je fat burner, dodatek za večjo zmogljivost in pospeševalec mišične izgradnje, ki ima 60-letno zgodovino uporabe in vsako leto več oboževalcev. L-karnitin je za moške, ki ga redno uporabljajo, pravi car!

image

Če s primerom ponazorimo, kaj je L-karnitin, bo najlažje tako: je tisti bager, ki pobere maščobne kisline iz krvnega obtoka ali maščobnih zalog in jih ponese na kurjenje v posebno tovarno v celici (mitohondrij), kjer se pretvorijo v energijo. Tako na primer poskrbi, da imajo mišice dovolj goriva za delovanje.

To še ni vse: na poti nazaj pobere odpadne snovi, ki bi lahko tej tovarni energije škodile, kar bi pomenilo manj energije, manjšo sposobnost kurjenja maščobe in večji trebuh.

To pomeni, da brez L-karnitina ni kurjenja »šlaufkov« okrog trebuha, ni povečanja mišic in ni energije.

Zakaj fizični delavci skoraj sanjajo o mesu?

L-karnitin je po domače rečeno mini beljakovina (sestavljen je iz dveh aminokislin, ki so lego kocke, ki sestavljajo beljakovine), njegovo ime pa izvira iz grške besede za meso – carnus. Ni naključje, da ga je največ prav v rdečem mesu in mlečnih izdelkih.

In zato ne preseneča, da nekateri ljudje, ki so pod večjim telesnim naporom, intuitivno hrepenijo po sočnem zrezku. Telesne potrebe po pomembnih hranilih, tudi karnitinu, se takrat namreč povečajo.

Če povečamo raven L-karnitina v telesu, pospešimo kurjenje maščobe

Karnitin poleg tega, da ponese maščobe v kurjenje in da odvaža toksine, razširja tudi žile in poveča prekrvavitev. To dodatno pripomore k vzdržljivosti in kurjenju maščobe, saj mišice dobijo več s kisikom in hranili bogate krvi.

Raziskave potrjujejo, da z uživanjem karnitina povečamo količino skurjene maščobe, še posebno med vadbo, in izboljšamo izrabo zaužitih ogljikovih hidratov (sladkorja). To pomeni, da se bodo maščobe hitreje kurile, sladkorji iz hrane se bodo prav tako hitreje porabljali za energijo, telo pa bo videti – carsko.

Najčistejši karnitin iz švicarskega podjetja Lonza: 16 % večja poraba maščob

L-Carnitine Pure 500 vsebuje najčistejši L-karnitin na svetu: patentirano obliko Carnipure™ iz švicarskega laboratorija Lonza. Več kot 8000 študij podpira naslednje trditve:

* 16% boljše topljenje maščob

* 5x večja izguba telesne teže

* boljša regeneracija telesa po telovadbi

* rast mišic in oblikovanje postave

L-Carnitine Pure 500 poleg vrhunskega švicarskega karnitina vsebuje še ekstrakt semen guarane s kofeinom, ki prek povečane termogeneze dodatno pospeši kurjenje maščobe in prispeva k izgubi odvečne telesne teže.

Ob redni uporabi ne boste izgubljali le odvečnih kilogramov v obliki maščobe, ampak boste poskrbeli tudi za boljšo telesno zmogljivost in hitrejše okrevanje po vadbi. Napredek v formi je zagotovljen, zadovoljstvo s podobo v ogledalu pa neizbežno.