KURKUMA – čudežni prah

Kurkuma je vsem dobro znana začimba, ki se pogosto uporablja v indijskih jedeh. Njena visoka vsebnosti kurkumina in ostali fitonutrientov ji daje izjemno intenzivno rumeno barvo ter ji omogoča pozitivno delovanje na telo in posledično dobro počutje.

 

image

Kurkumine prednosti 

Odlikujeta jo visoka vsebnost železa in kalija. Med drugim je znana po tem, da:

  • deluje protivnetno,
  • blaži bolečine v mišicah in sklepih,
  • preprečuje kopičenje maščobe in pospešuje njihovo razgradnjo v jetrih,
  • spodbuja delovanje jeter in razstrupljanje telesa,
  • pripomore k optimalni prebavi … in še in še

Kurkuma je vsem znana aromatična začimba s karakterističnim vonjem, okusom in rumeno barvo.

V zadnjem času kurkuma dobiva vse večji sloves tudi na področju izboljšanja kakovosti posameznikovega življenja zaradi aktivne snovi - kurkumina, ki je postal glavna tema mnogih znanstvenih prispevkov. Ti odkrivajo njegove protivirusne in antibakterijske učinke.

Kurkumin v ayurvedski medicini uporabljajo za blaženje cele vrste zdravstvenih težav. Saj deluje protivirusno in je sočasno pravi antioksidativen zaklad, ki telo ščiti pred prostimi radikali in tako zavira staranje telesa. Obstajajo zapisi, ki govorijo v prid kurkumina celo pri odlašanju razvoja Alzheimerjeve bolezni.

Za prebavo je kurkuma naravnost odlična, saj izboljšuje izločanje zaščitnih snovi v želodcu. Kurkuma je tudi naravni stimulant za jetra in žolčnik pri izločanju holesterola in varuje jetra pred zunanjo nesnago in toksini, ki jih zaužijemo. 

V posameznih raziskavah piše, da kurkuma deluje blagodejno na stres in anksioznost ter da pomaga pri kožnih težavah, kot je psoriaza.

Kurkuma v kuhinji

Kurkuma se bo absorbirala v telo v kombinaciji s črnim poprom!

Kurkumo lahko uporabljamo pri kuhi vsakdanjih jedi. Pri zelenjavi, mesu in ribah. Lahko jo mešamo z ostalimi začimbami, ali pa jo uporabimo zgolj za obarvanje jedi in peciva v rumeno barvo, npr. vegansko majonezo. Kurkumo lahko uživamo tudi v čaju z medom.

Kurkuma je je del indijskega curry-a, znane mešanice začimb, ki je naravnost odlična s perutnino, v zelenjavnih jedeh, pa tudi testeninah, rižu itd.

Eksperimentirajte, ne bo vam žal!

ALL IN A DAY – Curcuma

ALL IN A DAY Kurkuma vsebuje kombinacijo visoko koncentriranega ekstrakta korenine kurkume z najmanj 95% kurkumina (aktivna substanca kurkume) z dodatkom črnega popra, ki poveča biorazpoložljivost kurkumina in omogoča največji izkoristek.

Izdelki ALL IN A DAY vsebujejo izključno naravne sestavine, ki jih naše telo prepozna kot naravne in posledično izkoristi v večji meri.

1 kapsula = 10 g sveže kurkume