Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.

Zakaj je kurkuma obnorela svet

12. nov. 2018

Verjetno je ni začimbe, ki bi imela tako skokovit porast v priljubljenosti po vsem svetu, kot se je zgodilo s kurkumo. In to ni zato, ker bi ljudje nenadoma postali nori na curry, kjer je glavna sestavina, ampak zaradi neverjetnih zdravilnih lastnosti!

Znanstveniki so ugotovili, da je kurkuma tako vsestranska, da je že skoraj neverjetno. Učinkuje namreč na vse organe v telesu.

Kurkumin pomaga celo v primeru alergij

Glavna aktivna učinkovina kurkume je kurkumin, snov, ki je zaslužna tako za kurkumine zdravilne lastnosti kot tudi za njeno lepo zlato rumeno barvo.

Raziskave so pokazale, da lahko kurkumin ublaži starostni upad kognitivnih sposobnosti (spomin, reševanje nalog, priklic številk …), prispeva k dobremu delovanju srca in ožilja ter krepi imunski sistem. Če še ne verjamete, kako vsestranska je kurkuma, naštejmo še nekaj zdravstvenih trditev o delovanju kurkume, katerih uporabo dovoljuje tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) v okviru Evropske unije:

  • Podpira delovanje živčnega sistema
  • Pomaga v primeru alergij
  • Ohranja zdrava jetra in odpravlja zamaščenost jeter
  • Izboljša prebavo, še posebno prebavo maščob
  • Pomaga ohranjati zdravje pljuč in zgornjih dihalnih poti
  • Spodbuja prekrvavitev
  • Deluje protivnetno, kar prispeva tudi k zmanjšanju bolečine v mišicah in sklepih
  • Prispeva k zdravju kože

Največja težava s kurkumo – naše telo je ne more najbolje izkoristiti

Naše telo kurkumina v njegovi osnovni obliki ne more učinkovito uporabiti, saj je netopen v vodi. Tudi če zaužijemo večjo količino kurkumina, le majhen delež preide v krvni obtok. Zato so znanstveniki intenzivno iskali načine, kako izboljšati njegovo biorazpoložljivost, torej kako ga narediti bolj uporabnega za telo.

In dejansko so rešitev tudi našli.

Rešitev – micelaren kurkumin, ki ga lahko telo 185x bolje izkoristi kot običajen kurkumin

Avenobo Curcuma uporablja najnovejšo farmacevtsko tehnologijo dostavljanja učinkovin, ki omogoča verjetno najboljši izkoristek kurkumina. Kurkumin je oblečen v micel, posebno »oblekico«, zaradi katere postane vodotopen. To omogoča 185x boljšo absorpcijo v primerjavi s kurkuminom v osnovni obliki.

Za še večjo učinkovitost Avenobo Curcuma vsebuje še vitamin D3, ki pomaga pri vzdrževanju trdnih kosti in močnih mišic ter krepi imunski sistem.

AVENOBO Curcuma 3x

Kapsule kurkume v micelarni obliki za boljšo biorazpoložljivost, obogatene z vitaminom D3.

AVENOBO Curcuma 3x -56%

Redna cena: 74,97 €

Vaša cena: 32,99 €

× Zapri