Medicina je potrdila: kurkuma je tako učinkovita kot zdravila!

Ste nerazpoloženi, želite izboljšati svojo prebavo, razstrupiti jetra in zaščiti svoje srce? Dobrodošla, kurkuma, pravi medicina!

image

Kurkuma je čudovita rastlina s številnimi zdravstvenimi prednostmi. Začimbo, ki po barvi precej spominja na curry (tega sestavlja mešanica 20 različnih začimb in semen, med njimi tudi kurkuma, ki je odgovorna za njegovo rumeno barvo), ste zagotovo že poskusili, če ste eksperimentirali z indijsko hrano.

Kurkumo redno uporabljajo v Indiji, zato ni presenetljiv podatek, da tam beležijo najnižje število ljudi, obolelih za pljučnim rakom, rakom dojk in debelega črevesja.

Ta indijski čudež vsebuje snov, imenovano kurkumin, ki jo ajuverdska medicina uporablja že tisoče let. Zdaj pa je mesto dobil tudi v zahodni medicini. Temu so prispevale tudi številne študije, ki so dokazale njegove pozitivne učinke.

Protivnetno delovanje

Različne študije so potrdile, da je kurkuma začimba, polna antioksidantov in snovi, ki delujejo protivnetno. Ta rumena začimba se namreč uspešno bojujejo proti prostim radikalom, pomlajuje celice, čisti jetra, ščiti srce in daje podporo možganskim funkcijam. Njeno protivnetno delovanje je bilo predstavljeno v študiji dr. Jurenka JS, ki je bila objavljena leta 2009.*

Rak v številnih oblikah

Ena od študij, ki jo je medinska stroka izvedla leta 2008, je kurkumo opredelila kot uspešno orodje v boju proti različnim oblikam raka. Vse od levkemije, raka na dojkah, pljučnega raka, raka na prebavilih pa vse do drugih oblikah.

Kombinacija, ki nas spravi v dobro voljo

Se sliši preveč dobro, da bi bilo res? To pa niso edini pozitivni učinki, ki nam jih daje ta začimba. Pomaga tudi pri višanju ravni serotonina, dopamina in noradrenalina, živčnega prenašalca simpatičnega živčevja ter hormona, ki ga izloča sredica nadledvične žleze. Pogosto ga imenujemo tudi hormon sreče (podobno kot serotonin). Kombinacija vsega tega nas bo osrečila in nasmejala!

Sinergija s črnim poprom

Dodajanje kurkume v naše kulinarične podvige ne bo prineslo vseh teh pozitivnih učinkov – prineslo pa bo določene izboljšave v našem fizičnem in psihičnem stanju. Hrana pa bo dobila tudi barvo! Dodamo jo lahko k testeninam, rižoti, tudi juham. Ko boste dodajali kurkumo, svetujemo kombinacijo s črnim poprom: ta kombinacija bo povečala učinkovanje kurkume kar za 1000-krat! Dodajte še malo olivnega olje za boljšo absorpcijo.

Vse prednosti kurkume v eni 100-odstotno naravni kapsuli

Vedno je pomembno, da izberete kakovostne sestavine. Samo s takšnimi lahko svojemu telesu zagotovite zdravo in celostno delovanje. Izberite naravne začimbe, ki jih dobite na tržnici.

ALL IN A DAY Kurkuma je izdelek, v katerega smo vnesli najmanj 95 % kurkume v kombinaciji s črnim poprom.

1 kapsula = 10 g sveže kurkume

Tako imajo sestavine v izdelku še močnejše delovanje:

• močno protivnetno delovanje,

zaščita celic pred nastankom rakavih obolenj,

antioksidantno delovanje,

zmanjšuje nastanek maščob in zamaščenosti jeter ter

• očisti črevesje in izloča odvečne snovi.

*Študija je bila objavljena 14. junija 2009 v Altern Med Rev., raziskovala pa je protivnetne lastnosti kurkumina, glavno sestavino kurkume.