Malinovi ketoni in novoletna zaobljuba

Bi radi v letošnjem letu shujšali in uresničili svojo novoletno zaobljubo? Z malinovimi ketoni bo shujševalna dieta preprosta in učinkovita. Preberite, zakaj so malinovi ketoni vse, kar ta začetek leta potrebujete.

image

Malinovi ketoni so fenolne spojine, ki močno vplivajo na metabolizem maščob in vplivajo na hormone tako, da delujejo kot v telesu naravno suhih ljudi. (Foto: 123rf.com)

Naravni topilec maščob

Vsi poznamo sladkobni vonj malin, le redki pa vedo, da je to ena najbolj dragocenih živilskih arom. Ta omamen vonj pričarajo malinovi ketoni, fenolne spojine v rdečih malinah. Dolgo časa so bili zato malinovi ketoni uporabljani v kozmetični in živilski indrustriji. V 2013 pa so jih odkrili znanstveniki, dietetiki in športni trenerji in nemudoma so postali shujševalni hit.

Malinovi ketoni

  • pospešujejo metabolizem maščob,
  • blago zavirajo apetit in
  • vplivajo na razgradnjo maščob.

Kako delujejo malinovi ketoni?

Malinovi ketoni delujejo na encim lipazo, ki je odgovoren za sproščanje maščobnih kislin in praznjenje maščobnih celic v procesu kurjenja maščob. Preprosto povedano – malinovi ketoni torej povečujejo učinek vadbe pri aktivnih in pospešujejo proces porabe maščobnih zalog pri tistih, ki se nočejo ali ne morejo gibati.

Hormon suhih - kot bi bili vitki po naravi

Malinovi ketoni plivajo tudi na hormon adiponektin, ki ga imenujemo tudi »hormon suhih«. Študije so pokazale, da imajo naravno vitki ljudje tega hormona več kot ostali. Ti ljudje zato lažje porabijo zaužito hrano in pretvorijo v energijo. Tistim, ki so nagnjeni k debelosti, tega hormona primanjkuje, zato se jim nabirajo maščobne zaloge, ker zaužite hrane ne porabijo sproti.

Zagovornik je tudi dr. Oz

Na izjemno moč malinovih ketonov je Američane opozoril popularen ameriški zdravnik dr. Oz, ki ga je odkrila sama kraljica malih zaslonov – Oprah. Nejeverne Tomaže je prepričal s preprostim praktičnim prikazom, kako se maščobne celice obnašajo, ko so izpostavljene tem fenolnim spojinam. So kot balončki, ki popolnoma uplahnejo.

Kaj pa naravne maline?

Vedno, ko je govora o naravnih topilcih maščob, zaviralcih apetita ali spodbujevalcih prebave, se mnogi vprašajo, zakaj ne bi le povečali vnos teh naravnih živil. V primeru malinovih ketonov je to preprosto. Da ekstrakt rdečih malin deluje, ga moramo zaužiti vsaj 200mg. Da bi zaužili toliko malinovih ketonov, bi morali pojesti približno 40kg malin. Seveda pa bi ob tem zaužili tudi toliko sladkorja, da bi bil shujševalni učinek izničen.

Sesnilab in shujševalna dieta z malinovimi ketoni

Popularen naravni topilec maščob je spodbudil tudi našo pozornost. Da bi navdušili še tiste najbolj zahtevne, smo kar 600mg združili z ekstraktom ekološko pridelane grenke pomaranče in bio zelenega čaja mate – ki učinkovanje malinovih ketonov še spodbujata.

Preizkusite Malinie tudi sami in shujšate z najmočnejšo shujševalno formulo!