Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Inzulin in staranje sta tesno povezana, so pokazale raziskave. Višji nivo inzulina se nahaja v našem telesu, hitreje se staramo, obolevamo za boleznimi in rakom, hkrati pa inzulin prispeva k debelosti ter s tem uničuje srce in ožilje.
Inzulin je hormon, ki ga tvori trebušna slinavka. Vpliva na jetra, kopičenje maščobnih oblog in na zdravje mišic, saj jim zagotavlja energijo. Njegov nivo v največji meri dvigne glukoza v krvi.
Inzulin in staranje sta tesno povezana. Britanski profesor biologije Marc Tatar je odkril, da z znižanjem ravni inzulina v telesu upočasnimo proces staranja.
Raziskave so pokazale, da če delovanje inzulina ustavimo v vsaj nekaj celicah, celo telo ostane zdravo dlje časa. Celice ostanejo močnejše, starostne bolezni, kot so rak, demenca in kap, pa manj pogoste.
Hormon trebušne slinavke močno prispeva tudi k debelosti, saj regulira nastajanje maščobnih zalog. Če pojemo hrano z visokim glikemičnim indeksom (GI), se v naši krvi poveča količina glukoze (krvnega sladkorja) v krvi, kar posledično zviša nivo inzulina. Inzulin vsak presežek glukoze v krvi spremeni v trigliceride, ki se nalagajo v maščobne celice in povzročajo maščobne zaloge.
Nivo inzulina lahko do neke mere nadzorujemo s pravo prehrano – takšno z nizkim GI.
Privoščite si:
Izogibajte se:
Ameriški znanstvenih Chris Kilham je dokazal, danivo inzulina v krvi najučinkoviteje zavira eksotičen sadež - jagode maqui. Z rednim uživanjem jagod maqui zaviramo proces staranja, hkrati pa tudi preprečimo, da bi ob obrokih pojedli preveč, saj imamo »napade lakote« predvsem zaradi nihanja inzulina.
V poročilu je Kilham o vplivu maqui jagod na zaviranje inzulina zapisal: »Maqui to funkcijo opravljajo bolje kot katerakoli drugo živilo.«
Kilham je maqui jagode predstavil tudi v oddaji zdravnika Dr. Oz. Dragocen vpliv jagod maqui je razložil na preprost način: Če užijemo zadostno količino jagod maqui, se nivo sladkorja v naši krvi zmanjša. S tem preprečimo preizrazite poraste inzulina in njegove negatvne posledice.
Maqui, ki so poznane kot najmočnejši antioksidant na svetu, ne pripomorejo k dolgemu in zdravemu življenju le z zaviranjem inzulina, ampak tudi z odpravljanjem prostih radikalov v telesu.
Poleg tega imajo jagode maqui še številne pozitivne učinke na naše zdravje:
Žal je trenutno težko najti neoporočene maqui jagode, saj vsebujejo mikroogranizme, ki bi se lahko prekomerno razvili. Če se bo stanje spremenilo, vas bomo o tem tudi obvestili.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo