Prenehajte se rediti med menstruacijo!

»Sem 30-letnica, ki se vsak mesec med menstruacijo zredi za nekaj kilogramov, še zlasti v spodnji del trebuha. Ne vem, kaj naj storim. Prijateljica mi je rekla, da je to zaradi zastajanja odvečne vode. Zanima me, ali lahko odvečna voda res povzroči dodatne kilograme in koliko približno?« se je glasilo vprašanje, ki je priromalo v naš elektronski nabiralnik.

image

Katja, ki je zastavila to vprašanje, se je znašla pred veliko težavo. Dejstvo je, da večina žensk med menstruacijo pridobi kilograme, predvsem na račun zastajanja vode. In izkušnje kažejo, da se te težave ne uspejo uspešno rešiti!

Težava, zakaj se zredijo, je v kaloričnem presežku v času menstruacije in povišani ravni hormona kortizola. To pripelje do popolne težave – zastajanja vode v telesu. Poleg tega pa spremenjeno hormonsko ravnovesje med menstruacijskim ciklom vpliva na povišan nivo natrija in kalija, posledično na intenzivnejše zastajanje odvečne vode.

Vaše telo je sposobno zadržati tudi več kot 2,5 kilograma (litra) odvečne vode, količina je lahko še večja, odvisno je od vrste in količine hrane, ki jo zaužijete.

In če še vedno mislite, da se lahko z večjo količino popite vode znebite odvečne vode, imamo slabo novico za vas. Ni res! Količina toksinov v telesu se povečuje tudi na račun večje količine popite vode in zaužite soli, ki jo prejmemo prek hrane (ne zgolj s soljeno hrano, ampak tudi s predpripravljeno hrano).

PMS = razdražljivost in zastajanje vode!

Za PMS bi lahko rekli, da je sinonim za zastajanje odvečne vode pri ženskah. Strokovnjaki opozarjajo, da se na račun hormonskih sprememb nekaj dni pred nastopom menstruacije poveča nivo odvečne vode. Pomanjkanje pomembnih vitaminov in povečan vnos soli pomembno prispevata k še večji količini odvečne vode v telesu.

Vsak dan naj bi se v vašem telesu kopičilo okoli 2,5 kilograma odvečne vode. To se kaže v napihnjenem trebuhu – še zlasti pred in med menstruacijo -, v zatečenih gležnjih, rokah, nogah in obrazu.

Porušeno hormonsko ravnovesje - posledica 21. stoletja

Dandanes se je težko izogniti različnim oblikam toksinov iz okolja, saj so vseprisotni – najdemo jih v hrani, vodi, kozmetiki, čistilih, oblekah, barvah, zraku … povsod. Celo v morju na Antarktiki so našli telesu škodljive snovi, ki izvirajo iz plastike. Pri velikemu številu žensk in moških toksini, ki jim pravimo hormonski motilci, povzročajo težave, saj rušijo naravno ravnovesje hormonov in višajo raven spolnega hormona estrogena v telesu. 
Ena prvih posledic previsoke ravni estrogena (estrogenske dominance) v telesu je pospešeno kopičenje maščobe, predvsem na bokih, trebuhu in zadnjici.

Poleg kopičenja kilogramov so znaki estrogenske dominance še:

- zabuhlost,
- utrujenost, razdražljivost, potrtost,
- izrazit PMS (predmenstrualni sindrom) in boleče menstruacije,
- težave s plodnostjo pri obeh spolih,
- izguba mišične mase,
- visceralna (trebušna) debelost,
- celulit

Konec menstruacije ne pomeni konec težav!

Težave po koncu menstrualnega cikla ne izginejo, saj so ti znaki povezani s slabim delovanjem limfnega sistema, kar lahko močno upočasni shujševalni proces, ali pa hujšanje celo onemogoči.

Priporočamo vam rešitev, ki so jo strokovnjaki razvili s pomočjo žensk, ki so imele težave z zatečenostjo in zabuhlostjo – WaterOut z XXL močjo.

S kombinacijo dveh izdelkov se boste z lahkoto rešili PMS-a:

 S pomočjo napitka WaterOut z XXL močjo s pomočjo naravnih sestavin boste: 

  • izgubili prve kilograme že v prvih dneh
  • spodbudili izločanje vode in toksinov za 27%
  • zmanjšali napihnjenost in zabuhlost za 60%
  • opazno shujšali že v 10-ih dneh
  • imeli manj celulita
  • pomagali jetrom in prebavi, da bodo delala kot nekoč
  • kljub naravni drenaži zadržali vse minerale

Kemikalijam, s katerimi smo obkroženi, težko ubežimo, lahko pa poskrbimo, da odvečen estrogen izločimo ven iz telesa. Prav zato smo razvili 100% naraven in dokazano učinkovit izdelek EstroLux, ki z dobro raziskanimi rastlinskimi učinkovinami:

  • vzpostavlja hormonsko ravnovesje,
  • preprečuje izrazit PMS (predmenstrualni sindrom) in boleče menstruacije,
  • preprečuje estrogensko pogojeno nabiranje kilogramov,
  • jetra očisti toksinov, 
  • spodbuja izločanje estrogena iz telesa,
  • zmanjšuje utrujenost in izčrpanost ter potrtost.