Prenehajte se rediti med menstruacijo!

8. jan. 2018

»Sem 30-letnica, ki se vsak mesec med menstruacijo zredi za nekaj kilogramov, še zlasti v spodnji del trebuha. Ne vem, kaj naj storim. Prijateljica mi je rekla, da je to zaradi zastajanja odvečne vode. Zanima me, ali lahko odvečna voda res povzroči dodatne kilograme in koliko približno?« se je glasilo vprašanje, ki je priromalo v naš elektronski nabiralnik.

Katja, ki je zastavila to vprašanje, se je znašla pred veliko težavo. Dejstvo je, da večina žensk med menstruacijo pridobi kilograme, predvsem na račun zastajanja vode. In izkušnje kažejo, da se te težave ne uspejo uspešno rešiti!

Težava, zakaj se zredijo, je v kaloričnem presežku v času menstruacije in povišani ravni hormona kortizola. To pripelje do popolne težave – zastajanja vode v telesu. Poleg tega pa spremenjeno hormonsko ravnovesje med menstruacijskim ciklom vpliva na povišan nivo natrija in kalija, posledično na intenzivnejše zastajanje odvečne vode.

Vaše telo je sposobno zadržati tudi več kot 2,5 kilograma (litra) odvečne vode, količina je lahko še večja, odvisno je od vrste in količine hrane, ki jo zaužijete.

In če še vedno mislite, da se lahko z večjo količino popite vode znebite odvečne vode, imamo slabo novico za vas. Ni res! Količina toksinov v telesu se povečuje tudi na račun večje količine popite vode in zaužite soli, ki jo prejmemo prek hrane (ne zgolj s soljeno hrano, ampak tudi s predpripravljeno hrano).

PMS = razdražljivost in zastajanje vode!

Za PMS bi lahko rekli, da je sinonim za zastajanje odvečne vode pri ženskah. Strokovnjaki opozarjajo, da se na račun hormonskih sprememb nekaj dni pred nastopom menstruacije poveča nivo odvečne vode. Pomanjkanje pomembnih vitaminov in povečan vnos soli pomembno prispevata k še večji količini odvečne vode v telesu.

Vsak dan naj bi se v vašem telesu kopičilo okoli 2,5 kilograma odvečne vode. To se kaže v napihnjenem trebuhu – še zlasti pred in med menstruacijo -, v zatečenih gležnjih, rokah, nogah in obrazu.

Konec menstruacije ne pomeni konec težav!

Težave po koncu menstrualnega cikla ne izginejo, saj so ti znaki povezani s slabim delovanjem limfnega sistema, kar lahko močno upočasni shujševalni proces, ali pa hujšanje celo onemogoči.

Priporočamo vam rešitev, ki so jo strokovnjaki razvili s pomočjo žensk, ki so imele težave z zatečenostjo in zabuhlostjo – WaterOut z XXL močjo.

Z enim napitkom na dan boste:

  • izgubili prve kilograme že v prvih dneh
  • spodbudili izločanje vode in toksinov za 27%
  • zmanjšali napihnjenost in zabuhlost za 60%
  • opazno shujšali že v 10-ih dneh
  • imeli manj celulita
  • pomagali jetrom in prebavi, da bodo delala kot nekoč
  • kljub naravni drenaži zadržali vse minerale