3 miti o hujšanju – ki NE držijo!

Hujšanje in hitra izguba kilogramov ter maščobnih blazinic je dandanes pravi fenomen. Celo takšen, da se glede te teme pojavlja ogromno t. i. pravil, ki naj bi 100 % delovala – a temu ni vedno tako.

image

Namesto vas smo zbrali 3 pogoste mite, v katere ljudje še vedno verjamejo, pa v resnici sploh ne delujejo!

MIT #1: Manj kalorij = manj kilogramov

Izredno popularna je dieta, s katero zmanjšamo vnos kalorij. Dieta, ki jo nekateri imenujejo celo »manjžri« - vam je to kaj znano? :)

Vendar je ta dieta na dolgo rok velikokrat neuspešna, saj povzroči, da pričnemo stradati in se odpovedovati hrani, ki jo imamo radi. To pa povzroči le dodatno željo po tej hrani in takoj, ko se bomo odločili, da je diete konec, bomo šli najprej po hrano, kateri smo se odpovedovali – in naš trebušček bo nazaj hitreje kot smo se ga uspeli znebiti!

Namesto, da se našim najljubšim pregreham odpovemo, moramo le zmanjšati njihov vnos – že to bo povzročilo opazno spremembo na vašem telesu in počutju.

MIT #2: Telovadba + zdrava hrana = 100% uspeh

Uspešno hujšanje ni odvisno le od 2 faktorjev – ampak na to vpliva še mnogo drugih dejavnikov kot so spanje, nivo stresa in izpostavljenost telesa toksinom.

Vsi ti dejavniki vplivajo na povečane ali zmanjšane potrebe po hrani, poleg tega pa tudi vplivajo na to, kako intenzivna bo vaša vadba. Stres in pomanjkanje spanca vplivata tudi na upočasnjen metabolizem, kar še upočasni pot do želene številke na tehtnici.

MIT #3: S to dieto je shujšala Kim K., sigurno bom tudi jaz!

Če vas spomnimo, da je telo vsakega posameznika drugačno – boste temu mitu še verjeli?

Žal je tako, da se ljudje med sabo razlikujemo in ne moremo posploševati vseh rešitev za vsakega od vas in nas. Torej, ne obstaja ena magična tableta ali en način diete, ki bi deloval pri vas in pri ostalih na enak način. Najbolj učinkovit način za vaš uspeh je, da poslušate svoje telo in ugotovite, kateri načini hujšanja in izgube teže delujejo pri vas in kateri ne.

Sensilab priporoča:

Premagajte mite z izredno popularno Garcinio Ultra, ki deluje na način zmanjšanja apetita, s pomočjo naravnih učinkovin.