Če vašega moškega »boli glava«, niste krive ve

Vsi smo slišali stereotip, da so moški vedno za posteljno akcijo (tudi brez postelje), ženske pa so skoraj vsak dan nerazpoložene. No, dejstva pokažejo drugačno sliko. Vas zanima? 

image

Moški, sinonim za seksualni gon. Ve, kaj hoče. In to hoče zdaj. Tako nekako moškost in možatost dojemamo prek upodobitev iz oglasov, filmov, medijev …

»Celo zdravniki gledajo na moške kot na seksualne avtomate, ki so sprogramirani, da si vedno želijo seksa,« pravi raziskovalec seksualnosti dr. med. Irwin Goldstein iz Alvardo Hospital v kalifornijskem San Diegu. »Vendar je to daleč od resnice. Zelo zelo dosti moških – približno eden od petih – ima tako malo seksualne želje, da bi raje naredili karkoli, le da jim ne bi bilo treba seksati

Eden od petih moških ne želi seksa?

Kako je to sploh možno? In zakaj nismo že prej slišali o tem? V bistvu je dosti žensk to že slišalo – v obliki besed: »Ne danes, draga.«

Kot pravi Goldstein, večina ljudi misli, da je moško pomanjkanje seksualne želje redkost. »V resnici pa kar 30 % žensk pove, da imajo več zanimanja za seks kot njihov partner

In kaj to pomeni? Številne ženske začnejo najprej razmišljati, da je nekaj narobe z njimi. Vendar v veliki večini primerov ne gre za to, da bi bile ženske svojim moškim kaj manj privlačne. Pogosto so razlogi povezani s preobremenjenostjo in stresom.

Moškim pogosto primanjkuje pravega goriva

Ali ste vedeli, da le 14 % odraslih moških zaužije dovolj vitaminov in mineralov iz hrane – preostalih 86 % pa se sooča z neprijetnimi simptomi njihovega pomanjkanja? No, seksualna želja ni izjema. Ko je telo preobremenjeno zaradi številnih nadur v službi, intenzivnega športnega udejstvovanja, natlačenih urnikov in premalo časa za sproščanje, intenzivno črpa hranilne snovi (minerale, vitamine in druge antioksidante) iz hrane. Če jih ne dobi iz hrane, jih črpa iz telesnih zalog.

In če moški nima raznovrstne in polnovredne prehrane (kar pomeni tudi vsaj 450 gramov različnega sadja in zelenjave na dan),  telesu začne kmalu primanjkovati pomembnih hranil. Zato vklopi 'safe mode', torej varčni način delovanja. Seksualna želja pač ni na prednostnem seznamu za osebno preživetje. Pomanjkanje hranil, po domače povedano pravega goriva, pa se kaže tudi v utrujenosti, brezvoljnosti, nemotiviranosti, razdražljivosti in padcu imunskega sistema. Če redno uživajo hitro hrano in so poleg tega pretežki, se situacija le poslabša.

Pomagajte svojemu moškemu, da bo spet za

Če ste tudi ve v tisti tretjini žensk s seksualno nerazpoloženimi moškimi in bi rade izboljšale svoje spolno življenje, poskušajte najprej spremeniti vajine skupne prehranjevalne navade. Več o tem si lahko preberete tudi med našimi Sensilab novicami. Če pa ga ne morete nikakor pripraviti do tega, da poje vse tiste priporočene korenčke, jabolka in solate na dan, pa razmislite o kakovostnem izdelku, ki ga bo povsem neboleče pogoltnil.

Power UP poskrbi za močnejšo in dlje trajajočo erekcijo in boljše spolno življenje za oba. Užitek garantiran že 30 minut po zaužitju! Kapsule so varne za uporabo za moške vseh starosti. Brez nezaželenih stranskih učinkov. 

 

Stresni ali strastni dnevi? Poskusite dneve prevesiti v pravo smer.