Moški proti ženskam: kako se spopadate s kilogrami?

Sprašujemo se, ali zares obstaja tako velika razlika med spoloma. Zakaj se moški lahko »na hitro« lotijo diete in shujšajo toliko hitreje kot ženske?

Na naše vprašanje smo našla dva odgovora:

  1. Moški preferirajo drugačna živila kot ženske. Medtem ko moški prisegajo na meso in beljakovine, večina žensk obožuje ogljikove hidrate (testenine, riž, kruh, krompir).
  2. Druga razlika pa se pojavi v poznavanju živil in prehranskih tipov. Ženske so pogosto bolje izobražene o tem, kakšna je sestava posameznega živila. Prav tako skrbijo, da ne uživajo prevelikih količin sladkorja ter pazijo na dnevni vnos kalorij, medtem ko se večina moških na to kar požvižga.

Moški hrano večinoma vidijo kot nagrado za težja opravila, poleg tega pa jim hrana predstavlja vir energije za preostanek dneva. Ženske pa, saj veste – vsak košček načrtujejo že kakšno uro vnaprej. 

image

Začetniška sreča?

Ker moškim večino ljube hrane predstavljajo beljakovine, to pomeni dvoje:

  • da so po svojem obroku siti dalj časa,
  • da že med presnovo beljakovin porabijo večje število kalorij.

Seveda ne smemo zanemariti niti dejstva, da so moški večji ter močnejši kot ženske, kar pomeni, da imajo več mišic. Ste vedeli, da so ravno mišice največji porabniki kalorij? To pa pomeni, da so moški v prednosti, še preden ste se sploh odločili za dieto!

Je za ženske torej vojna izgubljena?

Nikakor. Z malce dela, vztrajnosti in odločnosti lahko ženske spreobrnejo tehtnico v svojo smer. Najlažji način je, da se  spoprijateljijo z utežmi in oblikujejo mišice. V kolikor pa vas fitnes nikakor ne pritegne, se lahko po pomoč zatečete tudi k drugim rešitvam:

  1. uživajte več beljakovin, ki že pri sami presnovi porabijo več kalorij kot ogljikov hidrati,
  2. enkrat dnevno se odpravite na sprehod ali krajši tek,
  3. prečistite svoje telo za še hitrejše rezultate.

Združita moči!

Obstaja prostor, kjer moški in ženska lahko združita svoje moči in se skupaj upreta odvečnim maščobnim blaznicam, hkrati pa tam tudi okrepita svoj odnos. Seveda, govorim o kuhinji – o čem ste pa vi razmišljali? ;)

Vse je bolje v dvoje – tudi dieta in borba z odvečnimi kilogramčki.

Sensilab priporoča:

Ker je vsak začetek težak, smo ga za vaju malo olajšali in pripravili univerzalen načrt za razstrupljanje telesa – 10 Days Detox, ki vsebuje vse, kar potrebujeta za popoln START shujševalne borbe!

  • Jedilnik za 10 dni
  • Seznam dovoljenih in prepovedanih živil
  • Kombinacijo treh prehranskih dopolnil

 

Sta pripravljena na nove, skupne izzive?