Možgani na najboljšem pogonskem gorivu!

Ko smo iskali sestavine za BRAIN BOOST, je bilo glavno vodilo, da mora ponuditi instantno energijo in budnost ter maksimalno koncentracijo in fokus, pri čemer pa ne sme povzročiti občutkov nemira ali živčnosti. In ker študiramo več ur, mora tudi učinek trajati več ur. Zato ima BRAIN BOOST 5 aktivnih učinkovin, ki se med seboj dopolnjujejo.

image

Še preden preidemo na razlago sestavin, bi še enkrat poudarili, da smo želeli čim bolj poenostaviti način uporabe izdelka BRAIN BOOST (= napitek namesto kapsul, vrečke za pripravo napitka lahko spravite v žep, 1 napitek deluje več kot 8 ur …) in ponuditi najboljše, kar je na trgu (= patentirane sestavine, ki temeljijo na raziskavah, naravne sestavine, vrhunska kakovost, varna uporaba).

BRAIN BOOST je tako osvežilen napitek z naravnim okusom limone, ki pa ima top sestavine za boljše delovanje vaših možganov med učenjem: za dobro koncentracijo, izjemen fokus in odlično pomnjenje, ki bo presenetilo še vas.

Moč kofeina, ki traja in traja

Saj veste, kako je s kavo. Spijete tisto ta res močno, celo skledo, »butne« vas čez pol ure, zatem pa vas po eni uri popusti. Sicer vam dvigne koncentracijo, ampak pogosto tudi »našopa« srce, tako da bi prej rabili sprehod kot sedenje za knjigo. Verjetno tudi veste, da je glavna sestavina, ki ima te zanimive učinke budnice na naše telo, kofein.

No, zato smo tudi mi uporabili kofein, pri čemer smo izbirali takega, za katerega vemo, da je tako »zapakiran«, da njegov učinek ne bo zvodenel prehitro:

Bean'ergy® je posebna oblika kofeina – pridobljen je iz kavnega zrna in je mikroinkapsuliran z jedilnimi polisaharidi, kar zagotavlja najpomembnejši učinek: močno in dolgotrajno delovanje. Kako deluje? Kofein se veže na adenozinske receptorje in tako prepreči molekulam adenozina, da bi se vezale nanje in nas »uspavale«. Ena izmed številnih nalog adenozina je namreč tudi upočasnitev našega (mentalnega) delovanja. To je dobro pred spanjem, nikakor pa ne, ko se želimo učiti. No, ko kofein okupira te receptorje, sproži prav nasprotno reakcijo: budnost!

Moč kofeina pa je okrepljena še z učinkovanjem na živčni prenašalec acetilholin, ki je pomemben prenašalec živčnih impulzov pri kognitivnih procesih – natanko tistih procesih, ki vam prinašajo uspeh pri učenju in pri izpitu. Ker preprečuje encimsko razgradnjo acetilholina, omogoča, da ta deluje dlje in močneje. Torej so vaši možgani dvojno prebujeni, predvsem pa s pomočjo patentirane oblike kofeina Bean'ergy® dlje časa prebujeni.

image

Guarana ti zagostavlja več kot 6-urno izostreno pozornost! Izpiti bodo letos res mala šala!

Guarana je še en nootropik, ki naravno vsebuje kofein, vendar s pomembno razliko – že v naravni obliki ponuja dolgotrajno delovanje. To pa zato, ker je kofein vezan na vlaknine guaraninih semen. To pomeni, da se v telesu sprošča počasi in ponuja več kot 6 ur izostrene pozornosti in energije.

Umirjeni, vendar ne zaspani

Ker vemo, da smo pred izpiti ali čemerkoli, kar nam diha za ovratnik (v smislu »kmalu te čaka izpitni rok ali ta in ta naloga«) precej pod stresom, je zelo dobro ublažiti tudi ta moteči dejavnik. Predvsem ker je dobro znano, da dolgoročni stres povzroča precejšnjo upočasnitev možganskih funkcij. Potrebujemo umiritev, vendar brez zaspanosti. Na tem področju ima izjemne rezultate aminokislina L-teanin, ki sprosti brez zaspanosti in spodbudi našo pozornost.

V BRAIN BOOSTu je 100% čista oblika L-teanina v patentirani obliki Suntheanine®, ki je v kliničnih poskusih pokazala, da poleg relaksacije ponuja še boljše učne rezultate, zvišano mentalno ostrino in boljšo koncentracijo.

Antistresno delovanje podkrepi še rožni koren (Rhodiola rosea), ki je znan po tem, da blagodejno vpliva na živčni sistem in odpravlja utrujenost. Vsebuje adaptogene snovi, kot so rosavini in salidrosidi, ki uravnovesijo telesno delovanje, ko ga načenjajo razni stresni dejavniki – tako telesni kot kemični ali čustveni. Rožni koren deluje protistresno, obenem pa poveča kognitivne sposobnosti in možgansko delovanje nasploh. In mimogrede, podobno kot L-teanin, rožni koren spodbuja delovanje imunskega sistema. Še en plus, če se nas ravno med učenjem kaj loteva.

Vitamini, nujni za proizvodnjo energije v telesu

To pa so vitamini B, ki jih je skupaj 8. Ker so vodotopni, se ne nalagajo v telesu, ampak se višek izloči z urinom, kar pomeni, da jih moramo konstantno dovajati v telo. Kar nadalje pomeni, da nam jih pogosto primanjkuje - še posebno študentom, ki niso tako zelo pozorni na tako imenovano uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Kdaj ste nazadnje jedli polno skledo zelene solate ali polnozrnat kruh?

Ker se njihovo delovanje prepleta, jih je najbolje jemati vseh 8 skupaj – torej ves B-kompleks. Vitamini B-skupine so ključni pri celični proizvodnji energije v telesu, saj sodelujejo v zapletenih procesih pretvorbe hranilnih snovi v energijo. Obenem so nujni za normalno delovanje živčevja, saj imajo  ključno vlogo tako pri tvorbi živčnih celic kot pri prenosu živčnih impulzov. Med drugim sodelujejo tudi pri tvorbi pomembnih hormonov, tako da so v veliki meri zadolženi za naše psiho-fizično ravnovesje in dobro razpoloženje. In prav zato najdete v BRAIN BOOSTu ves B-kompleks.