Razkrivamo 9 učinkovitih načinov proti napihnjenosti

Napihnjenost največkrat povzroča odvečna voda v našem telesu. Vodna teža je težava, ki pesti mnoge izmed nas, še posebej med vročimi poletnimi meseci in nam nikakor ne pomaga pri tem, da bi se počutili odlično v svojem telesu.

image

Na srečo obstajajo enostavni triki, s katerimi si lahko sami pomagamo pri zmanjševanju občutka napihnjenosti:

1. Sveža zelenjava in sadje

Uživanje svežega sadja in zelenjave, ki je bogata z antioksidanti, pomaga vašemu telesu, da izloči odvečno tekočino. Enostavno, poceni in priročno! To bi morali pravzaprav vsi uživati vsak dan, kajne?

2. Banana na dan

Kalij pomaga zmanjšati napihnjenost, zato banana na dan, odžene napihnjenost stran. Če vam banana niso najljubše (ste prepričani?), poiščite ostalo s kalijem bogato hrano, kot so paradižniki, gobe, temna listnata zelenjava in ribe, kot sta losos in morski list.

3. Kopriva? Ja, res.

Z uživanjem koprive boste preprečili številne zdravstvene težave, med drugim tudi odvajanje odvečne vode iz telesa.

4. Pazite na dnevni vnos natrija

Kar 75 odstotkov natrija je v obliki dodatkov in soli, ki jih hrani dodajo pri predelavi. Zmanjšajte vnos soli pri kuhanju in jo poskusite nadomestiti z začimbami in dišavnicami, pri kupovanju pripravljene hrane pa izberite tisto z manjšo vsebnostjo soli.

5. Peteršilj, peteršilj, peteršilj.

Jejte peteršilj! Je naravni diuretik, ki čisti vase telo, ga očisti toksinov.  Ste vedeli, da je tudi naravni osvežilec daha?

6. Kalcij in magnezij

Znanstveniki so dokazali, da 1200 mg kalcija na dan pomaga pri odvajanju odvečne vode, hkrati pa olajša še menstrualne težave. Priporočeni dnevni vnos magnezija, tj. 400 mg bo prav tako pomagal pri odvajanju odvečne vode.

7. Omejite vnos kofeina in alkohola

Preveč kofeina in alkohola vas bo dehidriralo vase telo in poslabšalo zastajanje vode v telesu. Omejite vnos.

8. Noge v zrak in uživajte

Namesto vodoravnega ležečega položaja rajši pod noge podložite vzglavnik ali dva in pospešite cirulacijo. Večkrat počasi vdihnite in se za nekaj minut posvetite samo sebi.

9. Pospešite limfni sistem

Zjutraj si pripravite napitek WaterOut, ki ima prijeten okus maline. Morda je nežen po okusu, a njegovo delovanje je res močno in učinkovito.
Napitek dobesedno resetira limfni sistem, s tem pa pospeši izločanje vode in toksinov iz telesa ter tako razbremeni tudi jetra in prebavo. V prvi fazi napitek pospeši limfo in s tem izločanje odvečne vode, toksinov in soli, zaradi katereih bo učinek takojšen. V drugi fazi pa bo vplival še na razbremenjena jetra, ki bodo maščobe znova začela topiti. 

 

Izbrani izdelki za vas