Napotki za razstrupljevalni program

Da izboljšamo lastno zdravje in pomagamo telesu pri naravni obrambi in celjenju, se lahko lotimo razstrupljevalnega programa. To je enostaven program, s katerim boste vaše zakisano telo očistili strupenih snovi.

image

Če odstranimo strupe in zagotovimo telesu kar potrebuje, se vzpostavi ravnovesje v delovanju in negativni simptomi izginejo. Očiščevalni program telesu izboljša sposobnost obnavljanja in pravilno delovanje vseh organov.

  1. Zmanjša proces prebavljanja v želodcu in hkrati podaljša proces vsrkavanja koristnih hranil v telo.
  2. Ščiti pred škodljivimi učinki toksinov, ki se nabirajo v telesu.
  3. Zagotavlja hranila, ki pomagajo jetrom pri razstrupljevanju.
  4. Ustvari optimalne pogoje za obnovo črevesja.

Trije ključni elementi programa so: odstrani, obnovi in pomladi. Ko odstranimo škodljive snovi iz telesa in obnovimo zalogo snovi, ki nam jih primanjkuje, se bo telo ozdravilo in očistilo neprijetnih simptomov, imamo občutek pomladitve.

PROGRAM ZA ČIŠČENJE TELESA:

Odstranite toksine:

  • izogibajte se obdelani hrani,
  • kupujte organsko in ekološko pridelano hrano,
  • ne jejte visoko alergene hrane, ki povzroča preobčutljivost in spodbuja tvorbo sluzi (mlečni izdelki, beli kruh, testenine iz bele moke, sladkor, beli riž, rdeče meso),
  • odstranite škodljive bakterije iz črevesja s pomočjo sadja, zelenjave in zelišč (uživajte česen, limone, oljčno olje, konopljino olje, timijan, kajenski poper)

Obnovite, kar telesu manjka:

  • uživajte hrano bogato z vitamini in minerali (zelenjava, sadje, oreščki, semena, stročnice),
  • uživajte dodatke k prehrani, saj s tem povečate razpoložljivost hranil npr. b-kompleks, magnezij, antioksidanti,
  • posežite po superhrani, ki vsebuje veliko antioksidantov in tako uničuje proste radikale in toksine,
  • nastavite se soncu vsaj 15 minut dnevno, saj s tem povečate vsebnost vitamina D, ki je pomemben pri ohranjanju zdravih kosti, zaščiti pred rakavimi obolenji in zmanjšanju depresije.

Pomladite svoje življenje:

  • enkrat letno kontrolirajte vsebnosti posameznih elementov v krvi: vitamin D3, jod, vsebnost težkih kovin, CRP, tiroglobulin, magnezij, cink,
  • vzemite si čas za spodbujanje telesa k razstrupljanju z uporabo savne, masaže, knajpanja,
  • spočijte um, meditirajte vsaj za 5 minut dnevno.

RAZSTRUPLJANJE SE ZAČNE OD ZNOTRAJ

Strokovnjaki pravijo, da je priporočljivo, da se razstrupimo dvakrat letno. Da pa bo čiščenje telesa res učinkovito, moramo začeti tam, kjer je telo najbolj "umazano", kjer je največ toksinov. 

Človeška "čistilna naprava" so jetra. Ta skrbijo za izločanje strupov iz telesa in metabolizem maščob. Če jetrom pomagamo pri razstrupljanu, posledično pospešimo čiščenje celotnega telesa. S tem bomo izboljšali splošno počutje, dvignili odpornost in ugodno vplivali na telesno težo.

Naravna rešitev za razstrupljanje telesa so kapsule Hepafar, ki pripomorejo k razstrupljanju in regeneraciji jetrnih celic.

Izbrani izdelki za vas