Naravno do zdravih jeter

Zamaščenost jeter je resna bolezen, za katero ljudje pogosto ne vedo.

image

Kdor ima zamaščena jetra lahko občuti tiščanje pod desnim rebrnim lokom, bolečino v desni rami, lahko postane rumen in njegovo blato se spremeni. Zamaščenost jeter je resna bolezen, ki občasno vodi v vnetje jeter, le to pa lahko vodi tudi do raka jetrnih celic.

Kateri ljudje so najbolj ogroženi?

Med najbolj ogroženimi za pojav zamaščenih jeter so ljudje s slabimi prehranjevalnimi navadami, tisti, katerim se nabira maščoba v predelu trebuha in tudi ljudje s povišanim holesterolom v krvi. Ogroženi so tudi tisti, ki popijejo preveč alkohola, kadijo in se premalo gibajo. Med bolj ogroženimi so tudi mladi, ki veliko potujejo, imajo tvegane spolne odnose ali uživajo prepovedane substance, saj se lahko okužijo z virusom hepatitisa B ali C. Prav tako so ogroženi tudi tisti, ki uživajo veliko zdravil, kajti prav v jetrih se le ta pogosto presnavljajo.

Nov naraven pristop

Ob različnih jetrnih boleznih so izvor težav prav spremembe na nivoju celičnih membran oziroma vsebnosti ter sestave njihovih fosfolipidov. Fosfolipidi so osnovni gradniki za nastajanje in obnavljanje membran jetrnih celic. Odraz jetrnih bolezni je tudi oksidativni stres, ki se na nivoju jetrnih celic odraža s povečano tvorbo strupenih kisikovih spojin (prostih radikalov) in zmanjšano količino antioksidantov (npr. vitamin E). Oksidativni stres povzroča poškodbe jetrnih membran in povečano nastajanje kolagena (jetrna fibroza). Zato je pri ljudeh z večjim tveganjem za razvoj jetrnih bolezni nujen dodaten vnos antioksidantov. To lahko dosežemo na naraven način z izdelkom Hepafar, ki vsebuje kombinacijo naravnih fosfolipidov iz sojinega lecitina, ekstrakta artičoke in vitamina E. Vitamin E prispeva k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Izbrani izdelki za vas