Privošči si naravno razstrupljanje

Pomladna razstrupitev telesa je to kar potruješ, da se rešiš utrujenosti, dvigneš nivo energije in končno vstopiš v novo leto z iskrico pričakovanja v očeh!

 

image

  • Ekološko sadje in zelenjava

Upam, da v svoji prehrani že tako alo tako uživate ogromno svežega sadja in zelenjave. Če temu ni tako, si hitro preuredite prioritete in si to postavite na 1.mesto! Skupaj z antioksidanti, ki pomagajo v boju proti prostim radikalom (ki povzročajo gube, raka in kronične bolezni), lahko ta živila pomagajo tudi pri izgubi telesne teže. Poleg tega pa se boste ob uživanju svežih, ekološko pridelanih živil počutili neprimerljivo bolje kot prej. Sadje in zelenjava sta tudi velik vir polifenolov, vitaminov in esencialnih hranil, pomembnih za razstrupljanje telesa.

Ne nasedajte vedno najlepšim in najbolj sijočim jabolkom – ravno ti so najbolj obdelani in špricani. Zavijte na lokalno tržnico in svojim vitamina potrebnim telesom privoščite le najboljše! J 

  • Dihajte

Ste vedeli, da globoko dihanje zmanjšuje anksioznost in hkrati tudi krvni tlak? Naj vam zaupam še eno skrivnost – poleg vsega je globoko dihanje tudi glavna sestavina razstrupljanja telesa. Ker povečuje raven kisika, izboljšuje delovanje limfnega sistema in pomaga vzdrževati raven energije. Zato si vzemite nekaj trenutkov na dan le zase in globoko zadihajte. 

  • Zmanjšajte vnos sladkorja

Če boste zmanjšali vnos sladkorja v telo, boste avtomatično izboljšali svoje splošno zdravje. To bo koristilo vaši koži in tudi obsegu trebuščka – hrana z visoko vsebnostjo sladkorja je glavni krivec za pojav ogrcev in aken. 

Zato lahko brez oklevanja izločite odvečen sladkor iz vaše prehrane. Če pa vaše kave nikakor ne morete spiti brez sladkorja, pa se rajši kot na umetne in predelane sladkorje poslužite manjših količin kokosovega, brezovega ali trsnega sladkorja.

  • Gibajte se

Sprostitev toksinov skozi znoj je ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite za svoje telo! Vabda je najboljši način, da aktivirate celotno telo in vplivate na povečano delovanje srca, hitrejši pretok hrane do mišic ter si uredite prebavo. Ne glede na to, katera vadba je vaša najbljubša – dokler se potite je vsaka najboljša. 

  • Očistite svojo kožo

Ko govorimo o čisčenju in raztrupljanju telesa vsi mislimo na čiščenje od znotraj navzven – vendar je piling kože odličen način za odstranitev odrmle kože in sprostev krvnega obtoka neposredno pod svežo kožo.

Kurkumin čaj za naravno razstrupljanje telesa:

  • 2 čajni žlički medu
  • ½ žličke kurkume v prahu (ali sveže naribane korenine)
  • 2 skodelici vroče vode

V terilnici zmešajte in dobro strite kurkumo ter med – trite in mešajte ju skupaj približno 2-3 minute. Vsebino zmešajte z vrelo vodo in uživajte v razstrupljevanem napitku!