Narcise cvetijo, sonce sije, vi pa se počutite bedno. Letos je lahko drugače!

Medtem ko se večina veseli toplejših in daljših dni, čebljanja ptičkov in bujnih barv, bi drugi čas pomladanskega prebujanja kar prespali. Počutijo se brez energije, nemotivirani za karkoli in neskončno utrujeni. Če ste obtičali v tem filmu, je vaš največji sovražnik stresni hormon kortizol. Želite imeti svoje razpoloženje pod nadzorom? Potem morate imeti pod nadzorom tudi kortizol.

image

Za številne ljudi, ki ne delijo pomladanskega vzhičenja z drugimi okrog sebe, je tolažilno že spoznanje, da nimajo samo oni te težave. Sezonske razpoloženjske motnje so precej razširjen pojav, ki ga sicer povečini povezujemo z mrzlimi meseci, ampak kot ime pove, je vezan na spremembo letnih časov.

S prihodom pomladi pri nekaterih podivja stresni hormon kortizol

Tako kot se pomladi v naravi začenjajo dogajati velike spremembe, ki jih nihče ne more spregledati, tako tudi v našem telesu pod vplivom sonca hormoni »podivjajo«. Bolj občutljivi ljudje se na ta velika nihanja odzovejo manj ugodno, kar pomeni, da telo te spremembe doživlja kot povečan stres, še huje, stalno prisoten stres.

Kaj se dogaja v našem telesu? Ves čas smo preplavljeni s stresnim hormonom kortizolom, ki nas dela črnoglede, nerazpoložene, izčrpane, nespeče, ves čas lačne (ali po drugi strani brez apetita), razdražljive, pozabljive, nedružabne in še bi lahko naštevali.

Jožica: »Nisem mogla spati, čez dan sem bila utrujena in brez volje, moje razpoloženje je nihalo …«

S stresom se je spopadala tudi upokojenka Jožica. Njene težave so se začele kmalu po upokojitvi, druge življenjske spremembe pa so stres le še potencirale. »Nisem mogla spati, ponoči sem se prebujala, čez dan sem bila utrujena in brez volje, tudi moje razpoloženje je pogosto nihalo. Poleg vsega so se mi še roke tresle. Kot da že to ne bi bilo dovolj, sem imela še povečan apetit, tako da sem pridobila odvečne kilograme,« se spominja.

Medtem ko se je pri Jožici plaz negativnih dogodkov usul po upokojitvi, stalen stres izkusijo vsak dan tudi ljudje z družinami, posamezniki, ki so zasuti z delovnimi obveznostmi, in tisti, ki so razpeti med pričakovanji okolice in lastnimi željami. Prihod pomladi je za marsikoga le še ena stresna sprememba.

Jožici je v manj kot enemu mesecu pomagal AdrenaLux

Ko je Jožica iskala nekaj, kar bi ji pomagalo premagovati stres, je izvedela za naravne kapsule AdrenaLux, ki uravnavajo stresni hormon kortizol. »Že manj kot v enem mesecu jemanja AdrenaLuxa sem opazila prve spremembe, potem pa je šlo samo navzgor. Moje počutje se je bistveno izboljšalo, spet sem lahko dobro spala, imela sem tudi več energije. Posledično sem začela tudi telovaditi, kar prej nikoli nisem, tako sem izgubila tudi nekaj kilogramov

Kaj je AdrenaLux?

AdrenaLux je anti-stres izdelek z rastlinskimi učinkovinami, ki dokazano pomaga uravnovesiti stresni hormon kortizol. Tako tudi preprečuje spomladanski bluz oziroma otožnost in vrača veselje do življenja. Kot pravi Jožica, je z AdrenaLuxom povsem drug človek. »Moje počutje se je bistveno izboljšalo, spet sem lahko dobro spala, imela sem tudi več energije. Posledično sem začela tudi telovaditi, kar prej nikoli nisem, tako sem izgubila tudi nekaj kilogramov.«  

Naj tudi za vas pomlad zasije v vseh svojih barvah!