Naša Polona po stopinjah hollywoodske zvezde

Pomen razstrupljanja dobro poznajo svetovne zvezdnice, vsaj dvakrat na leto pa je dobro, da se tega lotimo tudi sami.  Tako v prednovoletnem času kot tednih po praznikih je ravno pravi čas, da svoje telo osvobodimo škodljivih toksinov in tako poskrbimo za dobro počutje in zdravje. Zato se je razstrupljanja pred kratkim lotila tudi voditeljica Pop ina Polona Zoja Jambrek.

image

Tako Gwyneth Paltrow kot Polona Zoja Jambrek za svoje zdravje skrbita z razstrupljanjem. Prav posebne kure razstrupljanja pa se bo priljubljena televizijska voditeljica lotila v kratkem. Pri tem jo bomo spremljali tudi mi.

Naše telo je obremenjeno zaradi nezdrave hrane, agresivne kozmetike, čistil in onesnaženega okolja. Čeprav lahko marsikaj naredimo sami, pa se vnosu nekaterih strupov v telo ne moremo izogniti. Če se teh z leti v telesu nabere preveč, se lahko pojavijo zdravstvene težave.

''Sprva na dnevni bazi opazimo utrujenost, ko se zbujamo neprespani, imamo nečisto kožo, nohti se cepijo, lasje niso več tako sijoči, splošno počutje je slabše. Ko se zazremo vase ugotovimo, da nimamo več toliko energije kot nekoč. Vse to so posledice zastrupljenosti telesa.Če ne reagiramose lahko v telesu nabere prevelika količina strupenih snovi in pojavijo se imunski odzivi, nepravilno delovanje živčnega sistema in mnoge druge zdravstvene težave,'' pojasni strokovna svetovalka za prehrano Staša Matjaž, ki bo po poti desetdnevnega razstrupljanja telesa pomagala tudi voditeljici Poloni Zoji Jambrek.

Pri razstrupljanju je namreč treba ravnati preudarno, saj moramo poskrbeti za ustrezno prehrano, odpovedi nekaterim škodljivim razvadam, hkrati pa v telo vnesti snovi, ki bodo pomagale pri čiščenju telesa. V ta namen bo Polona Zoja Jambrek svoje telo razstrupila s paketom 10-Days Detox, ki vsebuje ekstrakte učinkovin, ki dokazano delujejo na določen del našega telesa.

''Polona bo svoje telo razstrupila s spodbujevalci v obliki naravnih ekstraktov iz zelišč, ki dokazano razstrupljajo jetra, uredijo prebavo in omogočajo pravilno izločanje prebavnih sokov. Samo z zdravo prehrano tega v desetih dneh ne moremo doseči in ne bi opazili pozitivnih učinkov, s pomočjo teh spodbujevalcev, pa lahko organizem osvobodimo škodljivih toksinov v desetih dneh in tako izboljšamo naše počutje in zdravje,'' pojasni strokovna svetovalka Staša Matjaž. Razstrupljevalna kura s tremi različnimi izdelki, vsebuje izvlečke zelišč, ki dokazano pomagajo pri izločanju strupov iz telesa

Paket 10-DaysDetox tako vsebuje tri izdelke:

  • LiverAntiox, ki pomaga pri čiščenju in regeneraciji jeter;
  • Digestive Care, ki spodbuja izločanje prebavnih sokov in poživi naše telo;
  • ColonProtect, ki poskrbi za redno prebavo.

Izdelek LiverAntiox vsebuje izvlečke pegastega badlja, artičoke in črnega popra, ki spodbujajo regeneracijo jetrnih celic na celični osnovi in spodbujajo čiščenje jeter. ''Naša jetra so ob nepravilni prehrani preobremenjena. V njih se prične nabirati maščoba in v maščobi topni toksini. Z uporabo ustreznih ekstraktov zelišč omogočimo jetrom da se regenerirajo in izločijo toksine preko žolčnika v prebavni trakt,'' pove strokovna svetovalka. Poleg tega moramo pri desetdnevnem razstrupljanju poskrbeti še za pravilno izločanje prebavnih sokov, pri čemer nam pomagajo kapsule Digestive Care, ki so zasnovane na različnih zeliščih, bogatih z grenčicami in čreslovinami. ''Čreslovine naredijo oblogo okoli tankega črevesja, ki preprečujejo vstop strupov iz prebavnega trakta v naše telo. Ko jih zaužijemo, preprečimo, da bi se strupi, ki se iz jeter preko žolčnika izločijo v samem prebavnem traktu, ponovno absorbirali.''

image

Paket 10-DaysDetox vsebuje tri izdelke: Liver Antiox, ki pomaga pri čiščenju in regeneraciji jeter; Digestive Care, ki spodbuja izločanje prebavnih sokov in poživi naše telo ter ColonProtect, ki poskrbi za redno prebavo. (Foto: Aljoša Kravanja)

Nato pa sledi še tretji korak, ko je treba strupe v celoti izločiti iz telesa. K temu pa pripomore ColonProtect,ki vsebuje vodotopne vlaknine iz trpotca, ki nase vežejo velike količine vode, povečajo svoj volumen in optimizirajo gostoto blata, da ga lahko redno odvajamo. Na ta način toksini dokončno zapustijo naše telo.

Zelo pomembna je tudi prehrana

Poleg dodatkov, ki spodbudijo in pospešijo razstrupljanje telesa, pa je izjemno pomembno tudi, da v teh desetih dneh prilagodimo svojo prehrano in se odpovemo nekaterim škodljivim razvadam. ''V času razstrupljanja je pomembno, da se držimo smernic prehranjevanja, ki so navedene v knjižici, ki je priložena k 10-DaysDetox paketu. Smernice gredo nekako tako: sveže sadje in sveža zelenjava, s tem da se pri zelenjavi izogibamo razhudnikov: ne uživamo paradižnika, paprike in krompirja. Je pa zaželeno, da uživamoostalo zelenjavo in veliko stročnic, ki so bogate z beljakovinami in vlakninami, ki nas nasitijo. Izogibati se je še treba glutenu in vsem glutenskim žitom. Gluten namreč vsebuje beljakovine, na katere smo lahko preobčutljivi in spodbudijo določen imunski odziv. A ko se temu alergenu začnemo izogibati, omogočimo, da se naše telo odpočije,'' pojasnjuje strokovna svetovalka za prehrano.

Podoben odziv izzovejo tudi mleko in mlečni izdelki, ki jih je prav zato v času desetdnevnega razstrupljanja, treba izločiti iz prehrane. Lahko pa jih nadomestite s kokosovim ali mandljevim mlekom, ki ne vsebuje mlečnega sladkorja. ''Mleko in mlečni izdelki, kot so sir, smetana, jogurt, kefir, skuta in še mnogi drugi vsebujejo laktozo ali mlečni sladkor, ki ga razgrajuje določen encim v našem telesu. Če imamo tega encima premalo ali pa se je zmanjšala njegova aktivnost, to lahko občutimo kot napenjanje in napihnjenost, v nekaterih primerih pa tudi kot prebavne težave. Mlečni sladkor je tako še en izmed mnogih alergenov, ki se mu je v času razstrupljanja smiselno izogibati,'' pove Staša Matjaž.

Tako svetuje, da predvsem uživate raznovrstno svežo zelenjavo in sadje, različne stročnice, čičeriko, lečo, pusto puranje meso, ribe, kvinojo, amarat, proso, različna zelišča … Odpovedati pa se je potrebno kavi, uživanju alkohola, sladkim razvadam in tudi kajenju. ''Ko se v času 10-dnevnega razstrupljanja izognemo slabim navadam in možnim alergenom, damo telesu priložnost, da se resnično dodobra spočije,'' še zaključi.

Akcija: Tudi vi se lahko razstrupite!

Samo za vas smo pripravili posebno ponudbo - 10-dnevni razstrupljevalni program, zraven pa dobite še BIO Maqui Ultimax, ki vsebuje najmočnejši antioksidant na svetu.


Izbrani izdelki za vas