5 nasvetov za najboljši poletni trening

Naraščajoče temperature ven privabljajo samo še hazaderje. Visoki intenzivni treningi povečujejo srčni utrip, metabolizem in telesno temperaturo za kratek čas in na res maksimalen nivo. Ker si nihče ne želi težav, še zlasti zaradi telesne aktivnosti, smo zbrali 5 nasvetov za najboljši poletni trening. Naj namignemo: dišalo bo tudi po ananasu in breskvi!

image

Telovadite v senci

Športnikom je to naravno – visoki intenzivni treningi se izvajajo v senci. Preverite, ali je kje v bližini senca in se zatecite vanjo. Preverite tudi, kako potuje sonce, da vas ne bo ujelo med treningom. Načrtovanje je pomembno, saj si boste tako prihranili mučne minute (ali celo ure). Zdaj, ko so temperature vse višje, je najbolje, da opravite trening zjutraj, ko sonce še ni tako močno in je temperatura nižja, ali pa zvečer, ko se ozračje že malce ohladi.

Ne pozabite na vodo!

Visoke temperature so povezane z večjo izgubo vode. Zato je priporočljivo, da spijete več vode kot sicer – še zlasti, če ste telesno aktivni.

Vnos vode je pomemben, saj boste telesu priskrbeli potrebne minerale, ki jih izgubite s potenjem. Ti minerali so pomembni tudi za normalno delovanje mišic. Eden od pokazateljev, da vam primankuje vode, so tudi mišični krči.

Ker se nevarnost dehidracije v vročih mesecih še toliko poveča, priporočamo, da nekaj vode spijete še pred treningom – približno pol ure pred vadbo spijte 2 manjša kozarca vode.

Lahkotna oblačila za popoln trening

Poleti je najbolje obleči lahkotna oblačila, saj boste lažje prenašali trening. Svetujemo oblačila, ki ne zadržujejo potu ter takšna, ki vas bodo zaščitila pred morebitnim soncem.

Ne pozabite na glavo, ki je še toliko bolj na udaru v poletnih mesecih. Kapa je idealna rešitev, pobrskajte po omari ali pa po spletnih trgovinah, ki nudijo že navdse simpatične kape tudi za šport.

Nanos sončne kreme je obvezen – tudi v senci

Izpostavljanje UV žarkom je nevarno tudi, če se skrivate v senci. Sončna pripeka bo na vašem telesu pustila sončne opekline, zato vsako izpostavljanje soncu vzemite resno in se namažite s kremo za sončenje

Dan brez treninga ni izgubljen!

Vsak dan nam ne uspe telovaditi, morda se nam ne ljubi ali pa preprosto nimamo časa. Za takšne dneve priporočamo paket Kurjenje maščob 24/7, v katerem sta dva okusna napitka: Slimmium BootBurn ACTIVE in INTENSIVE, specializirana za kurjenje maščob v vseh situacijah. Ko ste aktivni ali pa ko preprosto počivate.

Slimmium BootBurn ACTIVE s prijetnim okusom ananasa ima takšno moč, da boste v zgolj 20 minutah pokurili, kot če bi telovadili 100 minut, Slimmium BootBurn INTENSIVE z okusom breskve pa je popoln recept za intenzivno topljenje maščob tudi, ko se ne gibamo. Povečano tvorbo energije in zmanjšanje občutka utrujenosti mu omogoča mešanica ekstrakta semen kole z naravnim kofeinom, ekstrak zelene kave, ekstrakt ingverja in vitamin B3. 

Najboljši učinek je, ko...

Spijete ju po obroku. Na dan, ko ste aktivni, spijete Slimmium BootBurn ACTIVE, na dan, ko niste, pa INTENSIVE. 1 vrečico raztopite v 2dl vode. Uživajte v okusu in učinku! Preverjeno deluje!