Nekaj nasvetov - za ženske. Za vse generacije!

Vitamini in minerali so ključni za normalno delovanje telesa, pri preventivi številnih bolezni in ohranjanju zdravja. Idealno bi bilo, če bi jih lahko priskrbeli telesu z raznovrstno in uravnoteženo prehrano. Hiter življenjski tempo ter sodobna industrijsko pridelana in predelana hrana, ki je osiromašena hranil, pri tem nista naša zaveznika. 

image

Zato poskušamo poiskati optimalen izdelek, ki nam bo ponudil kar se da več koristi. Ker je ponudba dandanes precej pestra, je priznana ameriška dietetičarka in nutricionistka Alex Caspero strnila nekaj nasvetov posebno za ženske.

Kateri so torej najboljši »lepotni« vitamini za vas?

1. Če ste v 20-ih

Ko je čas na naši strani, se fokusirajmo bolj na ohranjanje lepote kot na ukrepe proti staranju. V tej starostni skupini so optimalni izdelki, ki ciljajo na zdrave lase in nohte. Pri tem so dobra izbira izdelki z biotinom, vitaminom iz skupine B vitaminov, in GLA (gama-linolensko kislino), esencialno maščobno kislino. Oba spodbujata zdravje las in nohtov ter jih krepita.

Pri pomanjkanju enega izmed vitaminov iz B skupine, nam običajno primanjkuje tudi drugih vitaminov iz te skupine. Zato je poleg biotina priporočljivo jemati kombinacijo B vitaminov, najbolje naravnega izvora.

ALL IN A DAY B kompleks vsebuje kombinacijo ekstraktov organsko pridobljene gvajave, svete bazilike in limone, ki so izjemen naraven vir vitaminov B kompleksa (B1, B2, B3, B5, B6 in B9), ki tudi pripomorejo k zdravju kože, las in nohtov.

Spirulina je eden izmed najbogatejših naravnih virov GLA. Vsebuje jih 3x več kot svetlinovo olje, ki velja za zelo dober vir GLA. ALL IN A DAY Spirulina  je kakovosten vir te modrozelene alge pridobljene v neokrnjeni naravi Havajev. 

2. Če ste v 30-ih

Vsi vemo, da se koža s staranjem spreminja. Zaradi izpostavljenosti soncu, onesnaženosti, stresa, izgube podkožne maščobe in drugih dejavnikov so gube naraven spremljevalec staranja. Poleg tega koža postaja bolj groba in suha, kar povzroča rdečico, pojav lis in izpuščajev. Zato je pomembno, da uživate dovolj kakovostnih maščob, posebno maščobnih kislim omega 3. Ženskam v 30h kot dober vir maščobnih kislin omega 3 Casperova priporoča kakovostno ribje olje.

SensOmega vsebuje čisto ribje olje, ki je bogat vir omega 3 maščobnih kislin. Izdelek nima neprijetnega okusa po ribah.

3. Če ste v 40-ih

Ni naključje, da se za ženske v 40-ih začne tako pogosto omenjati kolagen. Kolagen je beljakovina, ki daje koži moč in elastičnost. Z leti pa naše telo proizvaja vse manj kolagena, zato Casperova za ohranjanje mladostnosti in žara kože priporoča kakovostne izdelke s kolagenom. »Po 12-tedenski uporabi kakovostnega izdelka s kolagenom, bi se morali poznati vidni učinki: manj izražene gube in bolj prožna koža.«

Kljub temu, da v telesu najdemo več različnih tipov kolagena, je skoraj 80 odstotkov vsega kolagena v naši koži kolagena tipa 1. SkinLift collagen vsebuje naravni kolagen tipa 1 - glavni gradnik kolagenske mreže v kolagenu. Izdelku sta dodana tudi vitamin C in cink, ki pomembno sodelujeta pri sintezi kolagena v koži.

 4. Če ste v 50-ih

Pri tej starostni skupini so zelo priporočljivi izdelki na osnovi antioksidantov. Še posebno učinkoviti so tisti z izvlečki kurkume. »Kurkumin, aktivna učinkovina v kurkumi, lahko pri starejših ženskah pomaga preprečiti artritis in zmanjšanje kostne gostote, kar vodi v krhkost kosti.« Zaradi koncentracije antioksidantov, ki varujejo pred prostimi radikali, pa dobro učinkuje tudi kot preventiva pri starostnih poškodbah kože. Izdelki s kurkumo so tako odlični za ženske, starejše od 50 let.

ALL IN A DAY Kurkuma vsebuje kombinacijo visoko koncentriranega ekstrakta korenine kurkume z najmanj 95 % kurkumina (aktivna substanca kurkume). Izdelku je dodan črni poper, ki poveča biorazpoložljivost kurkumina in omogoča največji izkoristek.

Izdelki ALL IN A DAY vsebujejo izključno naravne sestavine, ki jih naše telo prepozna kot naravne in posledično izkoristi v večji meri. 

 5. Če ste v 60-ih in več

Casperova vsem ženskam, starejšim od 50 in 60 let, poleg izdelkov z močnimi antioksidativnimi učinkovinami priporoča tudi vitamina D in B12. Čeprav sta to vitamina, ki ju ne povezujemo pogosto z lepoto, pomagata pri uravnavanju metabolizma in zdravju kože. S staranjem namreč slabše absorbiramo hranila, kot smo jih, ko smo bili mlajši. To je še posebno značilno za 50-letnike in starejše, ki imajo pogosto težavo z absorbiranjem zadostne količine vitamina B12 iz hrane. Zaradi manjše izpostavljenosti soncu in slabše absorpcije hranil se v veliko primerih pojavi tudi pomanjkanje vitamina D.

Bogat naraven vir vitamina B12 je spirulina. ALL IN A DAY Spirulina je 100% naraven izdelek - modrozelene alge uspevajo v neokrnjeni naravi Havajev. Zato učinkovine ALL IN A DAY Spiruline naše telo lažje prepozna in posledično izkoristi v večji meri. 

Za celostno zaščito celic pred oksidativnim stresom je dobra izbira izdelek Vitamini & Minerali, ki vsebuje tudi vitamin B12 in vitamin D. Tablete Vitamini & minerali združujejo kar 13 vitaminov (vitamin A, C, E, D, K, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 in B12) ter 11 mineralov (kalcij, fosfor, magnezij, krom, železo, jod, baker, mangan, selen, cink, molibden), ki jih telo potrebuje za optimalno delovanje. Dovolj je jemati le 1 tableto na dan.