Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Pravilna in zdrava prehrana ni odvisna samo od tega, kakšno hrano jemo. Poleg tega, da se prehranjujemo zdravo, je bistveno tudi, kako živila med seboj kombiniramo.
Vsako živilo potrebuje za pravilno prebavo različno količino časa, različne encime in kislinsko-bazična ravnovesja:
Istočasno uživanje živil, ki potrebujejo za presnovo različne pogoje podaljša čas prebave ter lahko povzroči nepopolno prebavo in prebavne težave, ki se kažejo kot:
Ogljikovi hidrati
Ogljikovi hidrati so pomemben člen v prehranjevalni piramidi. Naše telo ogljikove hidrate presnavlja do glukoze, ki predstavlja glavni vir energije za naše celice.
Beljakovine
Beljakovine niso samo pomembno hranilo, ampak tudi največja komponenta v telesu, takoj za vodo. So najpomembnejše sestavine vsake celice in vseh življenjskih tekočin. Pomembno vlogo imajo tudi pri vnosu in shranjevanju drugih hranil, pri katalizi biokemičnih reakcij in pri imunski odpornosti.
Maščobe
Maščobe v prehrani so za človeka nujne, saj vsebujejo življenjsko pomembne maščobne kisline, poleg tega pa povečujejo energijsko gostoto hrane in pospešujejo absorbcijo v maščobah topnih vitaminov (A, D, E in K).
Pri pravilnem kombiniranju živil upoštevamo pravila, ki nam omogočajo lažjo prebavo:
Primeri pravilnih kombinacij:
Primeri napačnih kombinacij:
Upoštevajte teh nekaj preprostih pravil in opazili boste, da se počutite sveži in polni energije, prebava se bo izboljšala, najbrž pa boste tudi izgubili kak odvečen kilogram.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo