Nega kože jeseni

Vsak letni čas našo kožo, lase in nohte postavi pred nov izziv. Spremenljivo vreme, veter in centralno ogrevanje lahko vodijo do suhe, grobe kože, na kateri se pojavijo madeži, lišaji in mozoljčki.

image

Čeprav trenutno uživamo toplo vreme, naj bi se v zelo kmalu stanje močno spremenilo. »Mrzlo vreme na kožo vpliva drugače kot toplo. Kolagenska struktura začne takrat pospešeno razpadati,« pravi dr. Wilma F. Bergfeld, vodja dermatološkega oddelka v Cleveland Clinic v Ohiu.

Zaradi razpada kolagenske strukture, koža postaja manj čvrsta, zato se takrat gubice pojavijo hitreje, koža je videti utrujena, pojavijo se vnetja.

Zato je v jesenskih dneh izredno pomembno, da uporabljamo primerno vlažilno kremo. »Resnično kakovostna vlažilna krema bo zapolnila prostorčke med kožnimi celicami, s tem pa povečala čvrstost kože in njeno zdravje.«

Če ste starejši od 25 let, je priporočljivo, da za svojo kož poskrbite tudi s kakovostno anti-age kremo, ki bo upočasnila razpad kolagenske strukture. UNDO krema s svojim patentiranim kompleksom zavira delovanje encimov, ki kolagensko mrežo režejo, kot bi bili v obliki škarij.

Na kolagensko strukturo kože ima krema UNDO trojni učinek, in sicer:

  • zavira razpadanje kože,
  • izboljša strukturo občutljive kolagenske mreže in
  • spodbuja nastanek novih kolagenskih vlaken.

UNDO je navdušil nemške strokovnjake

Preizkusil jo je neodvisni laboratorij Dermaconsult v Nemčiji. Po štirih tednih se je testiranim prostovoljcem, starim med 25 in 60 let

  • navlaženost kože povečala za 40 %,
  • čvrstost kože za 17 %, elastičnost kože za 10 % in
  • debelina kože za dobrih 6 %.
  • Krema deluje pozitivno tudi na gube, saj zmanjša njihovo globino za 18 %,
  • volumen pa za kar 25 %, so pokazala preverjanja.

Krema UNDO vpliva neposredno na kolagensko mrežo, saj zavira nastajanje angiotenzina II, zato preprečuje delovanje encima metaloproteinaza, kar zaustavi proces razpadanja kolagenske mreže, nastanka gubic in izgube prožnosti in vlažnosti kože.

Izbrani izdelki za vas