Neuravnovešen estrogen = maščoba na bokih, stegnih in zadnjici!

Želite shujšati, pa kilogrami nikamor ne grejo nikamor? Se trudite in odrekate, rezultatov pa od nikoder? Najbrž že veste, da tudi za hujšanje ni univerzalnih receptov, saj pri različnih ljudeh delujejo različni pristopi. Nekaj pa imamo vendarle vsi skupno – način, kako se maščoba razporeja po telesu. In tu je ključ do učinkovitega hujšanja.

image

Maščobna razporeditev pri ženskah je povezana s prekomerno aktivnostjo estrogena. Ko uravnovesite ta hormon, se začnejo končno kazati rezultati tudi na kilogramih.

Gospe in gospodične!

Dokler ne uravnovesite estrogena, se ne boste rešile maščobe na bokih, stegnih in zadnjici.

Kaj ima estrogen z maščobo?

Kot pri vseh hormonih ima tudi pri estrogenu glavno besedo ravnovesje. Običajno se raven estrogena uravnoveša z drugimi spolnimi hormoni v telesu, kot je pri ženskah progesteron. Edino tako lahko telo deluje normalno, utečeno. Ko se to ravnovesje poruši, to opazite v obliki težav, kot je pridobivanje teže na prav določenih mestih, dolgoročno pa se razvijejo tudi bolezni.

Estrogen spodbuja rast estrogensko občutljivih tkiv, tako da poveča za estrogen najbolj dovzetna maščobna tkiva: pri ženskah je to predvsem v bokih, stegnih in na zadnjici, včasih pa tudi na spodnji strani rok.

Na estrogen občutljivo maščobno tkivo pogosto poznamo tudi pod imenom trdovratna maščoba, saj jo tako s hujšanjem kot s telesno vadbo težko odpravimo. Treba je tudi vedeti, da višek estrogena povzroča začaran krog: estrogen spodbuja pridobivanje maščobe, v maščobnem tkivu pa tudi nastaja estrogen (ne le v jajčnikih, ki so glavni "proizvajalec"). Zato s povečanjem maščobnega tkiva nastaja tudi več estrogena, ki spet spodbuja večanje maščobnih celic, kjer nastaja še več estrogena …

Tovrstno pridobivanje kilogramov lahko edino učinkovito preprečimo, če uravnovesimo estrogen v telesu.

Končno se lahko poslovite od trdovratne maščobe na bokih!

Z izdelkom EstroLux, ki s preverjenimi rastlinskimi izvlečki in izbranimi vitamini uravnoveša raven estrogena v telesu in preprečuje posledice estrogenske prevlade v telesu.

Izbrani izdelki za vas