Nevarnosti pomanjkanja spanja 

Pomanjkanje spanja je še kako resnična težava! Vsaka 3. odrasla oseba ne spi dovolj! Živimo v nenavadnih časih in večina od nas je pozabila, da ima pomanjkanje spanja lahko resne posledice za naše telo in duha.

Poglejmo, kako težave s spanjem vplivajo na naše zdravje in postavo.

image

Kratkoročni učinki

To se lahko zgodi vsakomur. Vso noč se obračate in premetavate po postelji ter se na vso moč trudite, da bi vas premagal spanec. A vse brez uspeha. Ure minevajo in kot bi mignil že zvoni budilka, vi pa utrujeni in razdraženi vstopate v nov dan. Res odličen začetek dneva!

Po neprespani noči smo popolnoma brez energije, ampak to je še najmanjša težava. Pomanjkanje spanja namreč pomeni, da si vaše telo ni uspelo povrniti energije in se regenerirati.

Vse to lahko vpliva tudi na presojo, sposobnost učenja in pomnjenje podatkov in povzroči slabo osredotočenost, ki je lahko vzrok za nesreče in poškodbe.

Dolgoročni učinki

Pomanjkanje spanca ima še druge resne posledice. 

Večina ljudi potrebuje približno 8 ur kakovostnega spanca za normalno delovanje. Občasna noč z neoptimalno količino spanja sicer res ne bo škodovala vašemu zdravju, ampak priznajmo si, da je taka neprespana noč v resnici prej pravilo ko izjema ...

Povezava med nespečnostjo in debelostjo je bila prav tako predmet številnih temeljitih študij. Raziskava je pokazala, da lahko pomanjkanje spanja spodbudi apetit, poleg tega pa se poveča želja po hrani z veliko vsebnostjo maščobe in ogljikovih hidratov. Res odlične novice ...

Izboljšajte vzorec spanja, ostanite zdravi in fit 

Seveda ni tako enostavno vzpostaviti ustreznega vzorca spanja, a je res vredno. S tem lahko namreč izboljšamo kakovost svojega življenja in odnosov ter zmanjšamo verjetnost poškodb in pojav telesnih in duševnih težav. 

Nasveti, kako urediti svoj spanec: 

  • Omejite dremanje čez dan.
  • Pojdite spat in se zbudite ob približno isti uri tako med tednom kot tudi za vikend in na dopustu.
  • Tik pred spanjem ne uporabljajte telefona in ne glejte televizije.
  • Zadnje ure pred spanjem se posvečajte stvarem, ki vas sproščajo, na primer branje knjige, zmerna vadba, meditacija, kopel ali uživajte v družbi svojih najdražjih.
  • Pozno zvečer ne uživajte alkohola in težke hrane.
  • Uporabljajte naravna prehranska dopolnila, da nadoknadite nekaj izgubljenega spanca, na primer kapsule GlandLine SleepLux.

GlandLine SleepLux 

SleepLux je naravna pomoč za spanje brez hormonov, ki pomaga spodbuditi in vzdrževati miren spance, poleg tega pa lahko z mešanico hranilnih snovi in zeliščnih ekstraktov zmanjša nespečnost in druge težave s spanjem.

GlandLine SleepLux je odlično prehransko dopolnilo za vse, ki delajo v izmenah, imajo starostne težave s spanjem ali imajo s stresom povezane težave s spanjem. 

Poglejmo še številke: SleepLux zmanjšuje nespečnost za 42%*, vznemirjenost za35%* in napetost za 18%* ter pripomore k 33%* boljši kakovosti spanja.

Preizkusite ga zdaj in si privoščite krepčilen spanec, ki si ga zaslužite prav vsak dan!

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.