Živila, ki se jim morate NUJNO odreči!

Ne verjamite vsem napisom na embalažah. Za napisi organsko, naravno, brez glutena, se pogosto skriva veliko dodanega sladkorja in kalorij! Zato moramo biti pozorni, da svojega zdravega in predvsem pametnega načina prehranjevanja ne uničimo s praznimi obljubami živilskih embalaž.

image

Pripravljene solate

Kolikokrat ste za malico kupili pripravljeno solato s prelivom z vrečke? Veste, kaj je bilo v njem?

Preden boste to storili naslednjič preverite sestavine preliva. Prav v njem se lahko skriva več kalorij kot v eni energijski ploščici.

Sadni jogurti

V trgovinah je že malo morje jogurtov, ki obljubljajo, da vsebujejo manj kalorija – ampak več sladkorja! Zato raje kot sladkorja in »sadja« poln jogurt, kupite navaden jogurt brez okusa in  mu po želji dodajte domačo marmelado, vaniljevo esenco ali žličko medu.

Obljubljamo, da boste tako užili manj sladkorja in kalorij, za kar vam bo vaše telo še kako hvaležno.

Piščančji ali puranji burger

Včasih tudi nam zapaše burger – ampak tistega s piščančjem ali puranjem mesu. Pri tem pa bodite pozorni, kateri kos mesa je v vašem burgerju. Temno meso in koža večinoma vsebujeta več kalorij kot klasični burger.

Že pripravljeni in zmrznjeni obroki

Obstaja že malo morje pripravljenih obrokov, ki jih le pogrejete in pojeste. Seveda vam to prihrani veliko časa, pomeni pa tudi, da sploh ne veste, kaj ste sploh pojedli. Velikokrat takšni obroki v sebi skrivajo veliko soli, ki omogoča daljši rok trajanja – za vaše telo pa to ni koristno.

Izbrani izdelki za vas