Ali veste, da lahko z obilno večerjo, polno hidratov in soli, pridobite do 5 kg vodne teže?

Ja, res je, ampak na srečo vodna teža ni enaka klasičnemu pridobivanju kilogramov. Vodno težo lahko pridobimo praktično čez noč, medtem kot maščobe kopičimo počasi. Na srečo se lahko vodne teže znebimo skoraj tako hitro, kot jo pridobimo. Če se procesa prav lotimo, seveda.

image

Zakaj je to pomembno: Ker se lahko teže – pridobljene v času pustnih dobrot – zlahka znebite!

Zakaj pride do vodne teže in zakaj se je lahko s pravilnim pristopom tako hitro znebimo

Povedano na kratko – če boste danes zvečer pojedli veliko ogljikovih hidratov in soli, boste naslednji dan veliko težji, kot ste bili danes zjutraj.

  • Na vsakih 100 miligramov soli, ki ga imamo v telesu, zadržujemo približno 250 g vode
  • Na vsak gram glikogenskih zalog (ustvarimo jih s presnovo oglikovih hidratov), zadržujemo 3 do 4 grame vode.
  • Slovenci na dan pojemo tudi do 12 gramov soli na dan. (5 g je priporočena vrednost)
  • Človeško telo lahko shrani do 400 gramov glikogenskih zalog.

Kaj to pomeni?

Človeško telo lahko zato po konkretnem obroku, polnem soli in hidratov, zadrži tudi 2 do 3 kg vodne teže. Hrana, ki je še ostala v prebavnem traktu, doda še kakšno kilo več. Če limfni sistem ne deluje optimalno, lahko na splošno zadržujemo še več vode.

Slaba prehrana in oslabljeno telo lahko iz tega ustvarita tudi dolgoročen problem.

 Ali se želite znebiti odvečne vodne teže – ne glede na to, ali je posledica okusne pojedine ali slabih prehranjevalnih in gibalnih navad?

Rešitev – kako se znebiti vodne teže

Najhitrejša rešitev za izgubo vodne teže so diuretiki. A to ne pomeni, da boste s skodelico kave ali vrčkom piva dosegli želene rezultate. Telesu je treba pomagati s kakovostnimi diuretiki, ki ne zakisajo telesa, okrepijo limfni sistem, poleg tega pa spodbujajo izločanje vode.

Pomagajte si z naravnimi učinkovinami, kot so peteršilj, ki velja za odličen diuretik, listi vinske trte, ki izboljšujejo podkožno mikrocirkulacijo, artičoka, ki pospešujejo telesno čiščenje, regrat.

Priporočamo, da preizkusite učinkovino CactiNea s sadežem opuncije, ki se tradicionalno uporablja kot diuretik in za čiščenje organizma. Pomaga tudi pri hujšanju, še zlasti pri začetnem topljenju maščob.

Če želite še hitrejše rezultate, lahko uporabo diuretikov kombinirate s primerno vadbo – takšno, ki cilja predvsem na glikogenske zaloge. Največ glikogenskih zalog boste porabili, če se boste lotili tako intenzivne vadbe, ob kateri dihate tako močno, da ne morete govoriti.

Glikogenske zaloge človeško telo načeloma prihrani za sunkovite gibe. Skoki, boks, tek, igranje košarke ipd. so vse odlični načini, da izločanje vode še pospešite.