Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Mnogi obožujejo čokolado, a se je nalašč izogibajo, saj velja dejstvo, da čokolada redi in je nezdrava. A vse to ljudje pripisujejo predelani čokoladi, kateri je dodan sladkor – in ravno to povzroča nevšečnosti, s katero povezujemo čokolado. Če bi željo po čokoladi nadomestili s pravim kakavom, pridobljenim iz kakovovega zrna, bi potešili našo željo in še ostale potrebe svojega telesa.
Že vsak otrok ve, da kakav in tudi čokolado pridobivajo iz plodov drevesa kakavovca. Užitne dele najdemo skrite v plodovih – to so kakavova zrna. Slednje segrejevajo na izredno nizkih temperaturah, da jih lahko zdrobijo in pridejo do sredice iz katere nadaljujejo pridelavo kakava v prahu, kakovoega masla ali čokolade.
Ker so kakavova zrna častila že starodavna ljudstva v srednji in južni Ameriki, so jih uporabljali tudi kot plačilno sredstvo. Verjeli so v njihovo moč v medicini in tudi moč afrodiziaka.
Dandanes je veliko govora o prostih radikalih v telesu in moči antioksidantov, ki proste radikale zapoljujejo in s tem tudi uničujejo. Ko omenimo proste radikale mislimo predvsem na vpliv izpostavljenosti UV sončnim žarkom, cigratenemu dimu, onesnažemeu zraku, kemikalijam in predelani hrani – vsi ti dejavniki vplivajo na naše telo in antioksidanti imajo to moč, da nas pred temi zaščitijo oz. procese, ki našemu telesu škodujejo, nevtralizijo.
In ravno tukaj se pokaže moč pravega kakava v prahu. Ker vsebuje več kot 300 aktivnih sestavin in 4x močnejšo moč antioksidantov kot vaša najljuša črna čokolada, je skorajda že nujen prehranski dodatek za vsak dan.
Pravi kakav v prahu vsebuje:
Vse slednje pa pripomorejo k zdravju celotnega telesa. V vsakdanjo uporabo ga rpipočamo predvsem posameznikom, ki želijo znižati nivo slabega LDL holesterola, zmanjšati nivo stresa, povečati vzdržljivost telesa in izboljšati delovaje srca ter ožilja.
so Azteki kakav v prahu poimenovali »yollotl eztli«, kar pomeni »srce kri«. Iz tega lahko sklepamo, da so že v starodavnih plemenih poznali vpliv kakava na boljše delovanje srca in ožilja.
Morda bi vas zanimalo