Očistite svoj limfni sistem!

Ker lahko nečist limfni sistem povzroča številne zdravstvene probleme, saj vpliva tudi na imunski sistem, je pomembno, da ga očistimo. Veste, kako?

image

KAJ SPLOH JE LIMFA?

Limfni sistem je eden najpomembnejših sistemov v človeškem telesu, ki skrbi odplavljanje in odstranjevanje vseh odpadnih snovi, ostankov strupov ter mikroorganizmov iz celic in tkiv, ter nas tako ščiti pred mikrobi, bakterijami in virusi. Sestavljen je iz limfnih žil in limfnih vozlov, ki jih imenujemo tudi bezgavke, po njem pa se pretaka rumenkasto prosojna tekočina, ki ji pravimo limfa.

Ta iz tkiv odplavlja odpadne snovi, kot so bakterije in tujki ter velike količine vode, očiščena tekočina pa se nato vrača nazaj v krvni obtok.

Ker torej limfni sistem skrbi za obrambo organizma pred tujki ter tako odstranjuje možne povzročitelje bolezni ter vse odpadne snovi, ki jih v telesu ne potrebujemo, je pomembno, da ga očistimo.

KAKO TOREJ OČISTITI LIMFNI SISTEM?

GIBANJE

Da bi pognali čiščenje limfe, je nujno potrebno gibanje, saj premikanje limfne tekočine zagotavljajo naše mišice. Vzemite si torej vsak pol ure časa na dan za gibanje, pa naj bo to sprehod, tek ali vaje joge. Predvsem je pomembno to, da pri vadbi izločamo svoj pot, saj takrat dosežemo, da se strupi pospešeno čistijo iz organizma tudi skozi koži ter hkrati spodbudimo čiščenje limfe.

PREHRANA

Prečistite svoj jedilnik in osvobodite vaš limfni sistem. Zdrava prehrana namreč proizvaja veliko manj odpadnih snovi, ki jih je potrebno prečistiti, ter tako zmanjšuje možnosti za zastoj. Izogibajte se predvsem predelani hrani, ki vsebuje veliko soli, sladkorjev in konzervansov.

VODA

Na dan je potrebno popiti čim več vode. Telo mora biti namreč dobro hidrirano, da limfni sistem deluje pravilno, in tako odstranjuje bakterije in ostale odpadne snovi s telesa.

UDOBNA OBLAČILA

Poskrbite za to, da bodo vaša vsakodnevna oblačila udobna in raztegljiva, saj lahko (pre)tesna obleka omejuje vaš limfni sistem ter tako prispeva k blokadi.

SPROSTITEV

Najbrž bi težko našli človeka, ki bi se lahko v celoti izognil stresu na delovnem mestu, kljub temu pa se mu z različnimi sprostitvenimi tehnikami skušajte izogibati ali pa ga vsaj omiliti.

RAZSTRUPITE SE

Očistite svoje telo na različne načine, z zdravo prehrano, z dihanjem ali z glino, ki ima izredno močno absorbcijo in čistilno moč, poleg tega pa pospeši obnovo celic, spodbudi obnavljanje rdečih krvničk in zdravi slabokrvnost.

LIMFNA DRENAŽA

S pomočjo vsem limfne drenaže dosežemo povečan pretok limfe. Ker limfa odplavlja tudi velike količine vode, je limfna drenaža blagodejna in pomembna predvsem za tkiva, ki zadržujejo veliko vode (mišice, maščobno tkivo).

Izbrani izdelki za vas