Zveza potrošnikov Slovenije potrdila odlično kakovost kapsul SensOmega

Večina se zaveda, da bi morala omega 3 uživati vsak dan. A ob poplavi izdelkov na slovenskem trgu pogosto ne vemo, kateri izdelek izbrati. Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) nam je olajšala izbiro: v raziskavi je ugotovila, da ima Sensilab SensOmega najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

image

ZPS je mednarodno priznana neodvisna in neprofitna organizacija, ki slovenskim potrošnikom omogoča boljše in varnejše nakupe. Je kot svetilnik, ki v poplavi na videz podobnih izdelkov potrošnike že 28 let usmerja k najboljši izbiri.

»V preteklosti se je pogosto izkazalo, da prehranska dopolnila ne vsebujejo tistega, kar je zapisano na embalaži, zato smo to preverili. Na test smo uvrstili 9 izdelkov prehranskih dopolnil z maščobnimi kislinami omega 3, ki jih naši člani najpogosteje kupujejo,« pojasnijo na ZPS, zakaj so se odločili testirati tudi kapsule SensOmega.

Test ZPS: SensOmega ne vsebuje težkih kovin

Na testu ZPS so poleg ustreznega zapisa zdravstvenih trditev na embalaži preverjali tudi kvaliteto posameznih izdelkov. V vseh izdelkih so analizirali količino omega 3 maščob in prisotnost težkih kovin (živega srebra).

Sensilab strogo nadzoruje kakovost svojih izdelkov. Vsi izdelki gredo skozi dve analizi – analizo surovin in analizo končnih izdelkov. Tako smo lahko res prepričani, da so naši izdelki neoporečni in vrhunski. Za vsako serijo izdelkov imamo ustrezno dokumentacijo, ki zagotavlja mikrobiološko neoporečnost in čistost (odsotnost težkih kovin).

To je potrdila tudi Zveze potrošnikov Slovenije, ki je z neodvisno laboratorijsko analizo dokazala, da Sensilab SensOmega ne vsebuje težkih kovin, kot je npr. živo srebro.

Test ZPS: SensOmega ima najboljše razmerje med kakovostjo in ceno

Rezultati testa ZPS so pokazali, da SensOmega vsebuje toliko omega 3, kot je napisano na škatlici. Zaradi visoke vsebnosti omega 3 maščobnih kislin EPK (eikozapentaenojska kislina) in DHK (dokozaheksaenojska kislina) v priporočeni dnevni količini v kombinaciji s ceno za škatlico ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

ZPS svetuje: Če ne jeste rib ali nimate uravnotežene prehrane, uživajte dopolnilo z omega 3

»Za zadosten vnos maščobnih kislin omega 3 uživajte ribe dvakrat tedensko, saj ribe poleg maščobnih kislin omega 3 vsebujejo še druga potrebna hranila, minerale in vitamine. Uživanje prehranski dopolnil omega 3 je smiselno pri osebah, ki ne jedo rib oziroma z običajno uravnoteženo prehrano ne morejo zagotoviti zadostnega vnosa maščobnih kislin omega 3,« ob rezultatih testa še svetujejo pri ZPS.

Če pa ste v dvomih, ali jeste uravnoteženo, je Nacionalni inštitut za javno zdravje na to temo pripravil tudi brošuro. Dostopna je na tej povezavi: http://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/publikacije-datoteke/uravnotezena_prehrana.pdf.

Katere omega 3 je najbolje izbrati?

SensOmega vsebuje najčistejše ribje olje s koncentriranimi omega 3 (z najmanj 280 mg EPK in 190 mg DHK v dnevnem odmerku), ki imajo vlogo pri delovanju srca. Odličen za uživanje zaradi ogromno koristnih posledic, poleg tega pa nima neprijetnega vonja po ribahvaruje srce in ožilje, pripomore k optimalnemu delovanju možganov in pomaga ohranjati dober vid.